Acasa Sport-AutoSport Torino. Canoiştii români, vicecampioni la World Masters Games

Torino. Canoiştii români, vicecampioni la World Masters Games

scris de Șt. C
41 afisari

Echipajul românesc de canoe 4 a obţinut medalia de argint în cadrul celei mai importante competiţii Masters din lume, World Masters Games, de la Torino.

 Lucian Nicolae Mursez, Petre Capusta, Ivan Anghel şi Fănel Miloş

Lucian Nicolae Mursez, Petre Capusta, Ivan Anghel şi Fănel Miloş

Zilele acestea se desfăşoară la Torino a opta ediţiei a Jocurilor Mondiale Masters, competiţie rezervată sportivilor de peste 30 de ani, 30 fiind şi numărul disciplinelor în care concurenţii se vor întrece până duminica viitoare.

Între probele care şi-au desemnat deja primii câştigători se numără canoea, sport de tradiţie în ţara noastră care a şi adus României primele două medalii. Echipajul de canoe dublu, format din Petre Capusta şi Ivan Anghel, a câştigat medalia de argint pe distanţa de 200 metri la categoria de vârstă 55+ şi tot pe treapta a doua a podiumului s-a clasat şi echipajul de canoe 4, la categoria de vârstă 50+, unde în barcă s-au aflat Lucian Nicolae Mursez, Petre Capusta, Ivan Anghel şi Fănel Miloş.

Despre această din urmă medalie şi cum a fost obţinută ea ne-a vorbit unul dintre cei care au cucerit-o, Lucian Nicolae Mursez: „A fost o cursă foarte disputată, cu opt echipaje la start. Am luat startul bine, apoi am mărit treptat frecvenţa. A fost foarte greu. Noi am terminat pe locul doi, dar am fi putut lua aurul, echipajul Lituaniei întrecându-ne doar cu un cioc de barcă”. Medalia de bronz în această cursă i-a revenit ehipajului Poloniei.

Performanţa echipei noastre este cu atât mai mare cu cât echipajul de canoe 4 s-a antrenat de maxim 10 ori în această formulă, înainte de plecarea din ţară. „Am împrumutat o canoe de 4 şi am făcut câteva curse de fond, pe Lacul Herăstrău. Practic, am înconjurat lacul, iar elementele pe care ne-am axat au fost echilibrul şi direcţia”, a declarat Lucian Nicolae Mursez pentru rtv.net. „Am cumpărat o canoe de simplu şi una de dublu şi mă antrenez în Herăstrău, în măsura în care îmi permite şi timpul”, ne-a mai declarat acesta. Dealtfel, Lucian Mursez a participat până acum la competiţii de canoe simplu sau canoe dublu, fiind prezent la startul World Masters de la Szeged, în 2011, şi Brandenburg, în probele de 200 şi 2.000 de metri.

Argintul de la Torino este cu atât mai valoros cu cât Lucian Mursez s-a reapucat în mod profesionist de canoe în 2010, după o pauză de aproape 25 de ani, la mijlocul anilor ’80 el fiind component al CSŞ 2 Bucureşti, timp de aproape 5 ani. În această seară, la Torino, echipajul de canoe 4 al României va lupta pentru medalie la 1.000 metri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult