Acasa Sport-AutoSport Trei săptămâni, sportul e la putere la Televiziunea Română

Trei săptămâni, sportul e la putere la Televiziunea Română

scris de Misu Andrei
68 Afisari

Competiţiile sportive, transmise în direct sau înregistrat, pot fi urmărite pe posturile TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR INFO. În perioada 21 iunie-02 iulie, vom fi alături de cei 150 de sportivi românii care vor intra în lupta pentru un loc pe podium la 18 discipline.

Sub motto-ul ”WE ARE UNITY”, cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene, organizată în Cracovia (Polonia) va alinia la start 7000 de sportivi din 48 de țări. Team Romania participă cu 150 de sportivi (74 feminin – 76 masculin), la 18 discipline dintre cele 29 din programul competiției, iar împreună putem fi alături de tricolori în încercarea lor de a-și depăși limitele. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023 va fi transmisă în direct pe TVR 2 astăzi, 21 iunie, de la ora 21.25 şi va fi comentată de Monica Bucur şi Sorin Hobana.

„Urmează trei săptămâni în care sportul va fi la putere la Televiziunea Română. Campionatul European de fotbal U21 și Jocurile Europene Cracovia Malopolska vor reprezenta puncte de interes major la începutul acestei veri. Prima pasă în «meciul competiților» va fi dată de atleți care vor concura din 20 iunie. Cei 150 de sportivi din Team România vor concura în Polonia, în direct la TVR, atât pentru medalii, cât și pentru calificarea olimpică la sporturile care oferă locuri cotă pentru Jocurile de la Paris de anul viitor”, spune Monica Bucur, comentator TVR.

„Fuziune între tradiţie şi modernitate”, medaliile de aur, argint şi bronz ale Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023, care vor răsplăti truda şi munca sportivilor, au fost create de designerul polonez Klaudia Golaszczyk. Istoria poloneză este inclusă ca parte a designului, precum şi tradiţiile regiunii. Astfel, forma medaliilor a fost concepută pentru a reprezenta ornamentele populare într-un mod modern, iar liniile au fost trasate în semn de aluzie la broderie şi la firul din costumele populare, dantela fiind asociată cu Malopolska şi cu oraşul Koniakow, cunoscut ca fiind capitala poloneză a meşteşugurilor tradiţionale. Medaliile pentru care sportivii vor concura au fost realizate din materiale electronice reciclate şi din bijuterii nefolosite.

La Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, în cele 12 zile de întreceri, se vor împărți 124 locuri cotă pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. 12 competiții au și statut de Campionate Europene. Pentru telespectatorii TVR, competiţiile vor fi comentate de jurnaliştii Monica Bucur, Dragoş Bocanaciu, Sorin Hobana, Dragoş Cojocaru, Narcis Şelaru şi Dan Simion. Lor li s-a alăturat Roxana Scarlat-Bârlădeanu, fosta medaliată olimpică, mondială şi europeană a scrimei româneşti. Echipa Olimpică a României va fi reprezentată în Polonia de cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor la Jocurile Europene, mulţi dintre sportivi reușind deja să se impună la cel mai înalt nivel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS