Acasa Sport-AutoSport Turneul Campioanelor: Simona Halep – Caroline Garcia, scor 6-4, 6-2 (video)

Turneul Campioanelor: Simona Halep – Caroline Garcia, scor 6-4, 6-2 (video)

scris de Șt. C
25 afisari

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, în primul meci din cadrul Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Simona Halep şi-a luat o frumoasă revanşă după finala pierdută în urmă cu două săptămâni, la Beijing. Atunci era al 11 meci fără înfrângere al Carolinei Garcia, serie care a luat sfârşit luni.

Halep a început un pic greoi întâlnirea, cu un joc perpendicular pe adversară, dar şi-a ridicat treptat nivelul evoluţiei. Garcia a început cu lovituri mai variate, unghiuri mai deschise şi cu mai multă agresivitate. Românca s-a adaptat din mers, a schimbat abordarea cu mingi pe adversară într-una cu lovituri trimise alternativ către marginile terenului şi cu un joc preponderent către reverul Carolinei Garcia. Un-doiurile stânga-dreapta au produs cele mai mari avarii în defensiva franţuzoaicei, care a devenit o jucătoare anonimă atunci când a fost pusă să lovească din mişcare. În acelaşi timp, Halep s-a apărat cu mobilitatea caracteristică şi a servit din nou foarte bine, mai ales cu a doilea.

Garcia a servit prima şi a condus cu 1-0. A urmat un ghem lung pe serviciul Simonei Halep, cu cinci egalităţi şi două mingi de break salvate. S-a mers cap la cap până la 2-2, scor la care Halep a reuşit primul break. Nu l-a consolidat cu serviciul, Garcia a egalat şi a condus apoi ea cu 4-3. Halep a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill, care nu i-a corectat multe lucruri, în schimb i-a lăudat elevei sale tot ce a făcuse bine până atunci. Calmul transmis de Cahill a avut rezultat şi jucătoarea sa a câştigat următoarele trei ghemuri, punând capăt setului, în 50 de minute.

Încărcată cu încredere, Halep a făcut spectacol în setul secund. Ea a devenit mai agresivă, simţind că adversara se clatină ca un boxer ameţit de loviturile primite. După un prim ghem câştigat de Garcia, jucătoarea din Constanţa a fost de neoprit până la 5-1. În două ghemuri, unul pe serviciul ei, la 2-1 şi în următorul, ea a revenit de la 0-40 cu un joc entuziasmant pe alocuri. Garcia a mai luat şi ea un ghem, înainte ca Halep să pună punct final partidei, după 6-2 şi după o oră şi 28 de minute.

În meciul al doilea al grupei se vor întâlni ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA şi daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA. Halep îşi va cunoaşte adversara de miercuri în funcţie de rezultatul acestei partide.

Victoria de luni, a patra consecutivă la debutul ei la Turneul Campioanelor, îi asigură Simonei Halep un premiu de 263.000 de dolari şi 250 de puncte WTA.

Halep este pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa americaneci Serena Williams, iar la următoarele ediţii nu a trecut de faza grupelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult