Acasa Sport-AutoSport Turneul Campioanelor. Simona Halep – Caroline Wozniacki, scor 0-6, 2-6 (video)

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Caroline Wozniacki, scor 0-6, 2-6 (video)

scris de Z.V.
286 Afisari

UPDATE- Simona Halep a fost învinsă clar în cel de-al doilea meci de la Turneul Campioanelor de către Caroline Wozniacki, scor 6-0, 6-2.

Halep și-a asigurat 283.000 de dolari și 375 de puncte WTA, fiind obligată să câștige ultimul meci din grupă, vineri, cu Svitolina, pentru a se califica în semifinale.

Halep o conduce pe Svitolina (23 ani, 4 WTA) cu scorul de 3-2, românca învingând în 2013 la Turneul Campioanelor (B) de la Sofia, cu 6-1, 6-1, în 2014 în Fed Cup, cu 6-3, 7-5, și anul acesta în sferturi la Roland Garros, cu 3-6, 7-6 (6), 6-0. Svitolina s-a impus în finala de la Roma, anul acesta, cu 4-6, 7-5, 6-1, pe fondul accidentării Simonei, și în semifinale la Toronto, cu un sec 6-1, 6-1.

După înfrângerea cu 2-0 la seturi în faţa Simonei Halep, Garcia a făcut azi o partidă mare, într-o confruntare care a durat aproape 3 ore. Deşi ucraineanca a părut în mai multe rânduri că este în control total, la final sportiva din Hexagon a ridicat braţele sus în semn de victorie.

În acest moment, Wozniacki e aproape sigură de calificarea de pe locul întâi din Grupa Roşie, dar la locul secund păstrează şanse toate celelalte jucătoare. Totuşi, Halep depinde doar de ea: o victorie cu Svitolina o va aduce în „careul de aşi”.

Clasamentul grupei după două meciuri

1. Wozniacki 2-1 (4-0)

2. Halep 1-1 (2-2)

3. Garcia 1-1 (2-3)

4. Svitolina 0-2 (1-4)

Scenariul 1

Există două variante, ambele favorabile Simonei. Dacă Halep o învinge pe Svitolina în minimum de seturi, e calificată în semifinale. Pentru că, în caz în care Garcia s-ar impune la rândul ei în confruntarea cu Wozniacki în două seturi, s-ar face clasament în trei, iar Simona i-ar fi superioară jucătoarei din Hexagon la setaveraj.

O discuţie aparte există în cazul în care Simona pierde un set, iar Garcia se impune în două seturi în confruntarea ei cu Wozniacki. În acest caz, tot sportiva noastră ar avea câştig de cauză în dauna Carolinei Garcia. S-ar face tot clasament în trei, iar Wozniacki (setaveraj 4-2) ar câştiga grupa. Simona şi Garcia ar avea setaveraj 4-3, dar următorul criteriu e reprezentat de rezultatul direct, favorabil româncei.

În concluzie, cu o victorie în faţa Svitolinei, Halep e sigură de calificare!

Scenariul 2

Halep se poate califica în semifinale şi cu o înfrângere. Condiţia e să fie învinsă în meciul cu Svitolina în trei seturi, iar Wozniacki să treacă de Garcia (indiferent de scor, 2-0 sau 2-1).

În orice altă variantă, Simona Halep ar fi eliminată.

Setul II

UPDATE 15:45 Simona Halep este învinsă în cel de-al doilea meci de la Turneul Campioanelor, scor 6-0; 6-2, de către Caroline Wozniacki.

UPDATE 15:40 În continuare, Wozniacki joacă perfect propriul serviciu și conduce cu 5-2 în setul secund.

UPDATE 15:35 4-2, Simona își câștigă serviciul și se menține în meci.

UPDATE 15:30 Simona Halep se luptă din greu, însă pierde game-ul pe serviciul lui Wozniacki la avantaj. 4-1 pentru daneză.

UPDATE 15:23 Break Wozniacki, care conduce cu 3-1 acum în setul doi.

UPDATE 15:19 Caroline câștiga rapid următorul game și conduce cu 2-1.

UPDATE 15:17 Primul game obținut de Simona! Este 1-1 în setul secund.

UPDATE 15:15 Continuă pasa proastă pentru Simona. Caroline Wozniacki câștigă al șaptelea game la rând și conduce cu 1-0.

Setul I

UPDATE 15:10 Simona nu se regăsește în primul set și îl pierde scor 6-0.

UPDATE 15:08 5-0 pentru daneză, care este în ”forma supremă”, după cum comentează și site-ul WTA.

Simona cere ajutorul lui Cahill.

UPDATE 14:57 3-0 pentru Wozniacki, care joacă perfect în aceste momente.

UPDATE 14:50 Caroline Wozniacki servește prima și își câștigă serviciu, deși Simona a fost cea care a luat primul punct.

După o victorie obținută într-o manieră impresionantă, luni, în fața lui Caroline Garcia, Simona Halep o va întâlni, miercuri, pe Caroline Wozniacki, o altă jucătoare care și-a dominat clar adversara, pe Elina Svitolina, în prima etapă din Grupa Roșie.
Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep – Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2

Simona Halep - Caroline Wozniacki

Simona Halep – Caroline Wozniacki

În cazul în care românca o va învinge pe daneză, aceasta poate obține calificarea în semifinalele competiției din Singapore, asta dacă, ulterior, va beneficia de un rezultat favorabil în următoarea partidă, cea dintre Svitolina și Garcia.

Dacă va câștiga meciul cu Wozniacki în două seturi, Halep va fi sigură de prezența în careul de ași dacă franțuzoaica va câștiga cel puțin un set. O victorie a acesteia din urmă în fața ucrainencei îi garantează Simonei inclusiv primul loc în grupă.

LIVE VIDEO şi TEXT Halep – Wozniack (Digi Sport 2, ora 14:30)

LIVE VIDEO şi TEXT Halep – Wozniack (Digi Sport 2, ora 14:30). În situația în care românca se va impune în trei seturi contra lui ”Caro”, ea nu va fi sigură de prezența în penultimul act decât în cazul în care Svitolina va câștiga apoi în minimum de seturi cu Garcia.

Aceste scenarii sunt valabile însă și pentru Wozniacki, cu mențiune că, dacă va trece de Simona, ea va avea nevoie ca jucătoarea pe care a învins-o în primul meci (Elina Svitolina) să fie cea care îi ia cel puțin un set oponentei de joi (Caroline Garcia).
Trebuie spus că daneza este una dintre jucătoarele care au palmares pozitiv în fața româncei (3-2). Acest lucru este datorat victoriei pe care scandinava de origine poloneză a obținut-o în singurul duel din acest an, cel din sferturile de finală de la Eastbourne.

Atunci, înainte de Wimbledon, scorul a fost 5-7, 6-4, 6-1 în favoarea lui Wozniacki. Înaintea respectivei confruntări, cele două s-au mai întâlnit de alte patru ori, împărțindu-și victoriile. Wozniacki s-a mai impus în optimi la Dubai, în 2012 (6-2, 6-3) și în semifinale la Stuttgart, în 2015 (7-5, 5-7, 6-2), iar Halep a câștigat confruntările din semifinalele de la New Haven din 2013 (6-2, 7-5) și de la Dubai, din 2015 (2-6, 6-1, 6-1).

LIVE VIDEO şi TEXT Halep – Wozniack (Digi Sport 2, ora 14:30). Simona Halep susține însă acum că știe ce are de făcut, în Singapore, pentru a o învinge pe jucătoarea din Danemarca, cea care, în trecut, a ocupat locul 1 în clasamentul WTA pentru 67 de săptămâni.

Meciul dintre Halep și Wozniacki, de la Turneul Campioanelor, va fi transmis miercuri, de la ora 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport 2.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Digi Sport, românca a anunţat care sunt atuurile lui Wozniacki. Actualul lider WTA evită să se gândească la ultimul meci contra danezei (la Eastbourne, Halep a avut 1-0 la seturi şi a condus cu 3-0 în actul secund, dar a fost învinsă în cele din urmă).

”Da, a fost pe iarbă, ceva diferit, urma Wimbledonul, nu pot să dau foarte multă atenție acelui meci. Dar am jucat contra ei de multe ori; știu că este foarte constantă, nu greșește mult, aleargă foarte bine, va trebui să mă concentrez asupra mea, să mă gândesc la ce am de făcut și să fiu puternică pe picioare”, a spus Halep, înainte de a explica de ce are nevoie pentru a se impune: ”Cred că jocul meu este un pic mai agresiv decât al ei, dar bineînțeles că va fi o nouă zi, un nou meci. Așa cum am mai zis, cea mai bună o să câștige. Eu trebuie doar să-mi fac jocul meu și să cred că am o șansă”, a adăugat românca.

Asemenea acesteia, și daneza își propune să joace ofensiv miercuri. ”Este o adversară dificilă, returnează multe mingi și știe cum să treacă din defensivă în ofensivă. Voi încerca să rămân agresivă și să-mi facă jocul”, a precizat Wozniacki.

În prima etapă din faza grupelor, Simona Halep a câștigat cu 6-4, 6-2 în fața lui Caroline Garcia, în timp ce Caroline Wozniacki a trecut cu 6-2, 6-0 de Elina Svitolina. După aceste rezultate, lider în Grupa Roșie este daneza, întrucât a cedat cu patru game-uri mai puțin decât românca.
ele două jucătoare nu și-au permis însă să se relaxeze în ziua liberă. După victoria clară cu Caroline Garcia, românca a avut un antrenament de o oră pe arena centrală – alături de ea a fost Darren Cahill, dar şi un sparring partner din Singapore. Numărul 1 mondial a insistat pe lovitura de forehand pentru duelul pe care îl va avea cu Caroline Wozniacki.

”Pot să zic că acum mă simt mai bine decât în anii ce au trecut. Dar sincer nu contează în grupe ce meci câștigi. Trebuie să te califici în semifinală”, a spus Halep, marți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS