Acasa Sport-AutoSport Turneul Campioanelor. Venus Williams – Caroline Wozniacki, scor 4-6, 4-6 (video)

Turneul Campioanelor. Venus Williams – Caroline Wozniacki, scor 4-6, 4-6 (video)

scris de Z.V.
14 afisari

Caroline Wozniacki a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore, duminică, după ce a învins-o în finală pe americanca Venus Williams, cu 6-4, 6-4.

Wozniacki (27 ani, 6 WTA), fost lider WTA, a câștigat primul său titlu major din carieră, după o finală pe care a dominat-o și a încheiat-o victorioasă după o oră și 29 de minute. Daneza mai jucase finala Turneului Campioanelor, în 2010.

Venus Williams (37 ani, 5 WTA), care a făcut un turneu foarte bun, era singura dintre cele opt participante de anul acesta care a mai reușit să câștige WTA Finals, în 2008, un an mai târziu jucând finala.

Daneza a început bine finala și a condus cu 1-0, iar apoi s-a desprins la 3-1. Venus a recuperat imediat break-ul și a restabilit egalitatea, 3-3. Wozniacki a făcut 4-3, iar apoi a reușit un nou break, distanțându-se la 5-3. Fiecare jucătoare a mai făcut câte un break, iar daneza a luat primul set cu 6-4.

Wozniacki a defilat în setul secund, în care a avut 5-0. Totuși, Williams a reușit o revenire incredibilă, concretizată în patru ghemuri consecutive, a servit pentru 5-5, dar daneza a găsit resursele să încheie meciul cu 6-4.

De remarcat că Wozniacki pierduse toate cele șapte partide jucate până acum cu Venus, ultima datând însă din 2015.

Fiecare jucătoare a avut câte 4 ași, Venus a făcut o dublă greșeală, americanca a avut 31 de mingi direct câștigătoare și făcut 32 de erori neforțate, iar Wozniacki a reușit 19 winners și a comis 8 erori neprovocate.

Succesul de la Singapore o va aduce pe Wozniacki pe locul al treilea în clasamentul WTA.

Venus Williams (37 ani) o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki în finala Turneului Campioanelor de la Singapore (WTA Finals), după ce a învins-o, sâmbătă, în semifinale pe Caroline Garcia (Franța), cu 6-7 (3), 6-2, 6-3.

Venus Williams - Caroline Wozniacki

Venus Williams – Caroline Wozniacki

Venus, numărul cinci mondial, era singura dintre cele opt participante de anul acesta care a mai reușit să câștige WTA Finals, în 2008, un an mai târziu jucând finala.

Americanca are anul acesta două finale de Mare Șlem jucate, la Australian Open și la Wimbledon.

Williams s-a impus în fața franțuzoaicei Garcia, cea care a prins in extremis turneul de la Singapore, după două ore și 29 de minute.

Garcia a început mai bine și a condus cu 2-0, dar Venus a egalat și s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde franțuzoaica s-a impus cu 7-3, după un debut mai bun (3-0).

Americanca s-a mobilizat mai bine în actul secund și a condus cu 3-0, 4-1 și 5-2, încheind cu 6-2.

În decisiv, cele două jucătoare au fost umăr la umăr până la 3-3, apoi Venus și-a fructificat serviciul, iar după aceea a făcut break. În ghemul nouă, Garcia a avut trei mingi de break, dar le-a ratat pe toate, iar Williams a încheiat conturile, cu 6-3.
Venus a avut 4 ași în acest meci, față de 6 ai adversarei, americanca a făcut 10 duble greșeli, iar Garcia 5, scorul fiind de 33-31 la winners și de 29-30 la erori neforțate.

Diferența s-a văzut mai ales la mingile de break, unde Garcia a transformat una din 13, iar Venus 4 din 9.

A fost a treia confruntare dintre cele două jucătoare, după meciurile desfășurate în 2014 în China, când Garcia s-a impus la Wuhan, iar Venus la Beijing.

În prima semifinală, Caroline Wozniacki (N.6) a trecut de Karolina Pliskova (Cehia/N.3) cu 7-6 (11/9), 6-3, victorie care face ca Simona Halep să termine anul 2017 pe primul loc în clasamentul WTA.

De remarcat faptul că Venus nu a pierdut niciodată în fața danezei Wozniacki, pe care a învins-o de șapte ori.

Turneul Campioanelor. Finala dintre Venus Williams si Caroline Wozniacki poate fi urmarita video live stream aici sau aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult