Acasa Sport-AutoSport Turneul Campionilor 2012, Londra: Djokovic l-a învins pe Federer în finală

Turneul Campionilor 2012, Londra: Djokovic l-a învins pe Federer în finală

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, a câştigat ultimul turneu al sezonului 2012, învigându-l pe fostul lider ATP, Roger Federer în finală.

Turneul Campionilor 2012, Londra: Djokovic l-a învins pe Federer în finală (foto: thetandd.com)

Sârbul Novak Djokovic a obţinut pentru a doua oară în carieră Turneul Campionilor la tenis, după victoria de la Shangai din 2008. Djokovic l-a învins în finală pe elveţianul Roger Federer, în doar două seturi, scor 7-6 (8/6), 7-5, în seara de luni, 12 noiembrie, la Londra.

Victorios şi în primul mare turneu al anului, Australian Open, sârbul încheie anul la fel cum l-a început, în vârful ierarhiei, pentru al doilea an consecutiv, lucru asigurat încă dinainte de turneul londonez. Aceasta a fost a 29-a întâlnire între cei doi rivali, un meci intens, în care sârbul a fost mai bun în apărare, Federer fiind constrâns să rişte şi a comis mai multe greşeli.

În primul set, Nole a reuşit un break la scorul de 5-4, a avut minge de set, dar nu a reuşit să o fructifice, câştigând doar în tiebreak. Federer a început mai bine setul secund, cu un break, şi a fost la cârmă până spre final, când a beneficiat de două mingi de set, la 5-4, dar a cedat presiunii şi Djokovic a fost capabil să întoarcă situaţia şi să se impună după două ore şi 14 minute de joc.

În acest an, Novak Djokovic, a câştigat trei turnee Masters 1.000 (Miami, Toronto, Shanghai), dar a pierdut finalele de la Roland Garros şi US Open, iar la Jocurile Olimpice şi la Wimbledon s-a oprit în semifinale. De cealaltă parte, Federer a disputat, la 31 de ani, a opta sa finală a Turneului Campionilor, din care a câştigat şase, un record al competiţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult