Acasa rss 1asig Turul Franței: Greipel a câștigat etapa a 6-a

Turul Franței: Greipel a câștigat etapa a 6-a

scris de Șt. C
4 afisari

Disputată între Arras și Reims, etapa a 6-a a Turului ciclist al Franței s-a încheiat cu victoria campionului german Andre Greipel (Lotto Belisol), cronometrat pe 194 km în 4h11’39” (medie 46,3 km/h), iar italianul Vincenzo Nibali (Astana) a rămas, fără probleme, în posesia tricoului galben, de lider al clasamentului general.

Turul Franței: Greipel a câștigat etapa a 6-a

După chinuitoarea zi de miercuri, cu ploaie și porțiuni de mare dificultate pe pavatele Nordului, joi plutonul Marii Bucle cu numărul 101 a avut o zi mai ușoară, cu o etapă perfect plată, în care doar vântul lateral („vânt de morcov”, cum spun cicliștii) din ultimii kilometri aducând ceva emoții favoriților. Aceștia, însă, ajutați de echipe, s-au ținut bine, nepermițând nicio surpriză. La sosirea pe un bulevard larg din orașul unde s-au încoronat de-a lungul secolelor regii Franței, Greipel s-a impus la sprint, fiind urmat de norvegianul Alexander Kristoff și de francezul Samuel Dumoulin. De la final a lipsit specialistul numărul 1 al sprinturilor masive de anul acesta, germanul Marcel Kittel, care a suferit o defecțiune tehnică în ultimii 10 km.

În ierarhia generală, Nibali conduce cu 2 secunde avans față de coechipierul său de la Astana, Jakob Fuglsang (Danemarca), în timp ce pe locul 3 se află slovacul Peter Sagan (Cannondale), liderul clasamentului pe puncte (tricou verde), la 44 de secunde.

În așteptarea muntelui și după abandonul de miercuri al lui Chris Froome, învingătorul din 2013, celălalt mare favorit, spaniolul Alberto Contador (Trinkoff) se află abia pe locul 19, la 2’37” de Nibali.

Vineri este programată etapa a 7-a, cu un traseu lung de 234,5 km, a doua din acest punct de vedere din actuala ediție, între Epernay și Nancy.

1 comentariu

pathfinder 11-07-2014 - 10:39

Fara absolut nici o legatura cu subiectul…

Ma trezesc si eu ca omu’ dimineata si incerc sa mai lenevesc inainte de a-mi face cafeaua.
Dau drumul la TV pe stirile PRO TV.
Un nenea din staff-ul echipei Rapid Bucuresti povestea despre meciul Germania – Brazilia:
Am vazut prima repriza, decat.
La a doua nu m-am mai uitat…”

Doamne Dumnezeule!!!
M-am trezit instant!
Si am prins curaj si de cafea!
Am inchis TV-ul in secunda aia!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult