Acasa Sport-AutoSport Turul Franţei – etapa a 3-a: Peter Sagan recidivează, Cancellara rămâne lider

Turul Franţei – etapa a 3-a: Peter Sagan recidivează, Cancellara rămâne lider

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Slovacul Peter Sagan a câştigat o etapă similară cu prima, pe dealul de la Boulogne-sur-Mer şi şi-a consolidat şefia în clasamentul pe puncte.

Tour de France 2012: Peter Sagan la a doua victori in Turul Frantei (Foto: cyclingnews.com)

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) a obţinut a doua victorie în Turul Franţei la doar 22, la prima sa participare în „Marea Buclă”. El a reuşit să îl învingă la un sprint în căţărare pe norvegianul Edvald Boasson-Haggem (Sky Procycling), locul 3 în etapa 1, poziţia a treia  în etapa de azi fiind obţinut de compatriotul lui Sagan, Peter Velits (Omega Pharma Quickstep). Liderul clasamentului general, Fabian Cancellara a terminat doar pe poziţia a 4-a, dar şi-a păstrat astfel fără mari probleme locul în clasamentul general şi tricoul galben pentru încă o etapă.

De altfel, toţi purtătorii de tricouri distinctive le vor mai menţine cel puţin încă o zi, întrucât Peter Sagan a câştigat etapa, Tejay Van Garderen, cel mai bun tânăr, s-a aflat în plutonul fruntaş, iar Michael Mørkøv (Saxo Bank-Tinkoff Bank) a evadat pentru a treia zi consecutiv şi a mai adunat puncte pe 4 din cele 6 căţărari din finalul etapei. Evadarea acestei etape i-a avut în prim plan pe Michael Mørkøv (Saxo Bank – Tinkoff Bank), Giovanni Bernaudeau (Team Europcar), Ruben Perez Moreno (Euskaltel-Euskadi), Sébastien Minard (AG2R La Mondiale) şi Andriy Grivko (Astana). Acesta din urmă a fost şi ultimul care a fost prins de pluton înainte de finalul penultimei căţărări.

Etapa a 3-a a Turului Franţei, care a fost una plină de căzături şi incidente, a adus şi primele abandonuri ale competiţiei cicliste din acest an. Unul din „locotenenţii” lui Bradley Wiggins (Sky Procycling), bielorusul Kanstantsin Sivtsov a fost primul dintre cei care au renunţat în urmă unei căzături, cel de-al doilea fiind fostul coechipier al acestuia de la Movistar, spaniol Jose Rojas Gil, care a fost implicat într-un incident şi în prima etapa şi care  în 2011 a terminat pe locul al doilea în clasamentul tricoului verde.

Totodată, în etapa care s-a terminat la Boulogne-sur-Mer, mai mulţi rutieri importanţi ai competiţiei au înregistrat întârzieri. Thomas Voeckler, locul al 4-lea din Tour de France 2011 a fost implicat într-un incident în urma căruia a ajuns cu nu mai puţin de 7 minute întârziere faţă de plutonul fruntaş, printre rutierii importanţi întârziaţi mai numărându-se Christopher Froome (Sky Procycling) şi Christian Vandevelde (Garmin-Sharp), veniţi cu peste 2 minute întârziere.

Top 10, etapa a 3-a a Turului Franţei:

1 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale

2 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling

3 Peter Velits (Svk) Omega Pharma-Quickstep

4 Fabian Cancellara (Swi) RadioShack-Nissan

5 Michael Albasini (Swi) Orica GreenEdge Cycling Team

6 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team

7 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale

8 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi

9 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team

10 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale

Top 10 clasament general:

1 Fabian Cancellara (Swi) RadioShack-Nissan 14:45:30

2 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 0:00:07

3 Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma-Quickstep

4 Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:00:10

5 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 0:00:11

6 Denis Menchov (Rus) Katousha 0:00:13

7 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:17

8 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:00:18

9 Ryder Hesjedal (Can) Garmin – Sharp

10 Andreas Klöden (Ger) RadioShack-Nissan 0:00:19

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult