Acasa Sport-AutoSport Turul Franţei 2012, etapa a 14-a: Luis Leon Sanchez s-a impus la Foix

Turul Franţei 2012, etapa a 14-a: Luis Leon Sanchez s-a impus la Foix

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Luis Leon Sanchez a obţinut a 4-a victorie din carieră în Turul Franţei, în etapa a 14-a, dintre  Limoux şi Foix, după succesele precedente din 2008, 2009 şi 2011.

Luis Leon sanchez aduce victoria pentru Rabobank in etapa a 14-a a Turului Frantei (ibtimes.com)

Spaniolul Luis Leon Sanchez Gil (Rabobank) a obţinut victoria într-o etapă cu două căţărări de categoria 1 şi una de categoria a II-a, terminată la Foix, în care a făcut parte din evadarea de 11 a zilei, în care s-au mai aflat coechipierul Steven Kruijswijk, Sergio Paulinho (Team Saxo Bank – Tinkoff Bank), Cyril Gautier (Team Europcar), Sébastien Minard (AG2R La Mondiale), Eduard Vorganov      (Katusha Team), Martin Velits (Omega Pharma – QuickStep), Gorka Izagirre Insausti (Euskaltel-Euskadi), Philippe Gilbert (BMC Racing Team), Sandy Casar (FDJ-Big Mat) şi Peter Sagan (Liquigas-Cannondale). În final, Luis Leon Sanchez i-a întrecut pe ultimii 4 rutieri enumeraţi mai sus, de lângă care a plecat cu 10 km înainte de linia de sosire, în timp ce Sagan încerca să se alimenteze. Slovacul Peter Sagan poate fi mulţumit de faptul că şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul pe puncte, după această a doua etapă terminată consecutiv pe locul secund în Marea buclă.

În primele locuri ale clasamentului general nu au existat modificări, deşi Cadel Evans (BMC Racing) a spart în vârful ultimei căţărări şi a stat aproape 2 minute să schimbe roata, fiind aşteptat de membrii grupului favoriţilor condus de Sky Procycling să revină. Doar Pierre Rolland (Team Europcar) a încercat să atace în acele momente de „neutralizare” din grupul tricoului galben, însă chiar dacă a reuşit să obţină o distanţă de peste 1 minut şi jumătate în faţa lideurlui Bradley Wiggins, a fost în cele din urmă ajuns. De altfel, mai mulţi rutieri au spart pe ultima căţărare sau pe coborârea care a urmat, cicliştii acuzând faptul că pe traseu au fost aruncate pioneze. Liderii în clasamentul celui mai bun căţărător şi al celui mai bun tânăr au rămas neschimbaţi, Fredrik Kessiakoff (Astana) păstrând tricoul alb cu buline roşii, iar Tejay Van Garderen (BMC Racing) cel alb.

Top 10, etapa a 14-a a Turului Frantei:

1 Luis Leon Sanchez Gil (Spa) Rabobank Cycling Team

2 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale

3 Sandy Casar (Fra) FDJ-Big Mat

4 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team

5 Gorka Izaguirre Insausti (Spa) Euskaltel – Euskadi

6 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) Team Saxo Bank – Tinkoff Bank

7 Sébastien Minard (Fra) AG2R La Mondiale

8 Martin Velits (Svk) Omega Pharma-Quickstep

9 Eduard Vorganov (Rus) Katusha Team

10 Steven Kruijswijk (Ned) Rabobank Cycling Team

Top 10 clasament general:

1 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 64:41:16

2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:02:05

3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:02:23

4 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:03:19

5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto Belisol Team 0:04:48

6 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) RadioShack-Nissan 0:06:15

7 Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:06:57

8 Janez Brajkovic (Slo) Astana Pro Team 0:07:30

9 Pierre Rolland (Fra) Team Europcar 0:08:31

10 Thibaut Pinot (Fra) FDJ-Big Mat 0:08:51

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult