Acasa Sport-AutoSport Turul Franţei 2012: Frank Schleck – prins dopat cu Xipamidă

Turul Franţei 2012: Frank Schleck – prins dopat cu Xipamidă

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a anunţat că luxemburgheyul Frank Schleck a fost depistat pozitiv la un control antidoping din 14 iulie, cu substanţa diuretică Xipamida.

Frank Schleck - un nou scandal de dopaj la nivel inalt in Tour de France (foto:theaustralian.com.au)

Rutierul echipei Radioshack – Nissan, care a terminat Turul Franţei din 2011 pe poziţia a 3-a, Frank Schleck, a fost retras de echipa sa din Marea Buclă şi riscă să fie suspendat din ciclism după ce în urma controlului antidoping de la Laboratorul naţional de la Chatenay-Malabry, de după etapa a 13-a terminată la Le Cap d’Agde, a fost descoperită în urina sa Xipamidă. Xipamida este un diuretic din clasa clorofenilsulfonamide al cărui principal efect este creşterea eliminării urinare de electroliţi şi, în consecinţă, creşterea densităţii urinare. Aceasta inhibă reabsorbţia sodiului la nivelul tubului contort distal, ceea ce înseamnă că diureticul îşi exercită acţiunea prin concentrarea sa în sângele din spaţiul peritubular.

Fratele mai mare a lui Andy Schleck, câştigătorul din Tour de France la masa în verde în 2010, nu a oferit declaraţii publice după aflarea acestei veşti, însă va cere şi o verficare a probei B, invocând că ar fi fost otrăvit. După 15 etape scurse din Turul Franţei 2012, Frank Schleck se afla pe poziţia a 12-a în clasamentul general, la 9’45” secunde de tricoul galben, purtat de britanicul Bradley Wiggins.

1 comentariu

Dorin C. 18-07-2012 - 18:07

Ei, ar vrea si el cel putin vreo sapte tururi luate ca Armstrong.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult