Acasa rss 1asig Turul Frantei, ce s-a întâmplat în etapa a 3-a

Turul Frantei, ce s-a întâmplat în etapa a 3-a

scris de Șt. C
5 afisari

Germanul Marcel Kittel (Giant) și-a adjudecat, luni, etapa a 3-a a Turului ciclist al Franței, a doua sa victorie în actuala ediție, cea cu numărul 101, dintre Cambridge și Londra, în timp ce italianul Vincenzo Nibali (Astana) își păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general, distincție pe care o cucerise cu o zi înainte, după succesul detașat din etapa a 2-a.

Turul Frantei, etapa a 3-a, castigata de Marcel Kittel

Luni, în mijlocul unei mulțimi incredibil de numeroase (de altfel, cele 3 etape din Anglia au depășit orice așteptări din acest punct de vedere, cu peste 3 milioane de spectatori pe marginile șoselelor), Marcel Kittel s-a impus fără probleme pe The Mall, în fața Palatului Buckingham, fiind cronometrat pe 155 km în 3h38’30”, înaintea slovacului Peter Sagan (Cannondale) și australianului Miark Renshaw (Omega), precum și a unui pluton masiv, care a cuprins toți favoriții, cronometrați în același timp.

Întrucât în Turul Franței nu sunt acordate bonificații de timp la sosiri (și nici la sprinturile intermediare), clasamentul general se menține cel din ziua precedentă, avându-l în frunte pe Vincenzo Nibali, urmat la 2 secunde de Peter Sagan, în timp ce pe locul 3 a urcat, cu același timp, elvețianul Michael Albasini (Orica).

Cu aceasta, frumosul periplu englez al Turului 2014 se încheie, marți fiind programată prima etapă pe continent, a 4-a, Le Touquet-Paris-Plage — Lille Metropole (163,5 km).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult