Acasa Sport-AutoSport Turul Franței: Tony Martin, purtătorul tricoului galben, a abandonat

Turul Franței: Tony Martin, purtătorul tricoului galben, a abandonat

scris de C.F.V.
6 afisari

Purtătorul tricoului galben, de lider al clasamentului general în Turul ciclist al Franței, germanul Tony Martin, a fost constrâns să abandoneze după căzătura din finalul etapei a 6-a, încheiată la Le Havre, a anunțat joi seara managerul echipei sale, Ettix, Patrick Lefevere.

Tony Martin

Tony Martin

Tony Martin a făcut o radiografie după sosire, constatându-se fractura claviculei stângi.

Germanul este al doilea tricou galben nevoit să abandoneze în această ediție a Turului Franței, după elvețianul Fabian Cacellara, accidentat luni în etapa a 3-a (două vertebre fracturate). Tony Martin a rămas în coada plutonului de frunte în ultimul kilometru al etapei, pe larga șosea în urcare care ducea la sosire, provocând căderea altor alergători, în primul rând a campionului Italiei Vicenzo Nibali, câștigătorul de anul trecut al Turului, și a altui favorit, columbianul Nairo Quintana.

După încheierea etapei a 6-a, Tony Martin îl preceda cu 12 secunde pe britanicul Chris Froome (Sky), care a scăpat ca prin urechile acului din ambuscada provocată de german.

În această situație, Froome va pleca în etapa a 7-a cu tricoul galben. Acesta a postat pe Twitter la puțin timp după sosire: „Am reușit să scap cu o plagă minoră la genunchi. Sper că acei cicliști implicați în căzătură sunt bine, în special Tony Martin”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult