Acasa Sport-AutoSport Turul Italiei, etapa 1: Favoritul Taylor Phinney confirmă şi câştigă

Turul Italiei, etapa 1: Favoritul Taylor Phinney confirmă şi câştigă

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Specialistul la contratimpuri pe distanţe scurte, americanul Taylor Phinney, de la BMC s-a impus în prima etapă din Giro disputată în oraşul danez Herning.

Taylor Phinney castiga prima etapa a Turului Italiei (foto: cyclingnews.com)

Ciclistul american Taylor Phinney, care nu a împlinit încă 22 de ani a rulat cu o medie de peste 50km/h pe cei 8.7 km ai etapei de deschidere a celei de-a 95-a ediţie a Turului Italiei şi a obţinut încă o victorie la contratimp, după cea din urmă cu 2 săptămâni din Giro de Trentino. Rutierul de la BMC Racing devine astfel primul lider al turului, după cursa terminată în 10:26 minute cu 9 secunde în faţa britanicului Geraint Thomas de la Sky ProCycling şi 13 secunde în faţa favoritului local, danezul Alex Rasmussen de la Garmin Barracuda.

În ceea ce priveşte favoriţii pentru clasamentul final al Turului Iteliei, cel mai bine s-a clasat canadianul Ryder Hesjedal, de la aceaşi echipa Garmin. Locul 7 din Turul Franţei 2011 a terminat cursa în 10:55 de minute şi are un avans în topul favoriţilor de 7 secunde  în faţa cehului Roman Kreuziger, 10 în faţa fostului dublu câştigător al Giro, Ivan Basso şi 14 în faţa spaniolului Joaquin Rodriguez. Marii pierzători au fost câştigătorul de anul trecut Michele Scarponi, clasat la 37 de secunde în spatele canadianului, luxemburghezul Frank Schleck la 30 de secunde şi venezueleanul Jose Rujano clasat la 38 de secunde distanţă de Hesjedal.

În următoarele 2 etape ce se vor desfăşura în Danemarca, întreaga atenţie va fi acordată luptei sprinterilor. Cel mai probabil până la etapa a 4-a de contratimp pe echipe, care va fi prima etapă care se va desfăşura pe teren italian, americanul Taylor Phinney va păstra tricoul roz de lider în clasamentului general fără prea multe probleme, dar şi pe cel alb al liderului în clasamentul tinerilor, având şanse să îl păstreze chiar şi în urma etapei de miercuri, având în vedere că echipa sa este printre cele mai bune la această specialitate. Cu toate acestea favorita pentru prima etapa care va mai zdruncina serios clasamentul general va fi cu siguranţă formaţia americană Garmin Barracuda care a clasat în prima etapă nu mai puţin de 4 rutieri în primii 15.

Top 10 – Etapa 1 Turul Italiei:

1          Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team

2          Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling

3          Alex Rasmussen (Den) Garmin-Barracuda

4          Manuele Boaro (Ita) Saxo Bank

5          Erik Gustav Larsson (Swe) Vacansoleil-DCM

6          Ramunas Navardauskas (Ltu) Garmin-Barracuda

7          Brett Lancaster (Aus) Orica-GreenEdge

8          Marco Pinotti (Ita) BMC Racing Team

9          Jesse Sergent (NZL) RadioShack-Nissan

10        Nelson Oliveira (Por) RadioShack-Nissan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult