Acasa Sport-AutoSport Turul Italiei, etapa a 15-a: Matteo Rabottini câştigă etapa în faţa noului lider Joaquin Rodriguez

Turul Italiei, etapa a 15-a: Matteo Rabottini câştigă etapa în faţa noului lider Joaquin Rodriguez

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Italianul Matteo Rabottini de la Farnesse-Vini a obţinut victoria după o evadare de 154 de km în etapa cu final pe culmile din Lecco.

Matteo Rabottini invingator in etapa a 15-a din Giro 2012 (foto:cyclingnews.com)

Când a plecat la km al 18-lea al cursei din pluton, rutierul Matteo Rabottini, în vârstă de doar 24 de ani a fost însoţit şi de francezul Guillaume Bonnafond de la AG2R, care însă l-a lăsat pe italian singur în frunte după prima căţărare a zilei. Un grup format din 12 rutieri a încercat să se alăture lui Rabottini, dar până la final acesta a fost ajuns doar de Joaquin Rodriguez care a evadat din grupul favoriţilor în ultimii 2 km, dar nefiind o etapă la finalul cărora să se acorde bonificaţii, i-a lăsat victoria tânărului italian.

Pe locul al treilea la 23 de secunde de Rabottini a sosit coechipierul lui Joaquin Rodriguez de la Katusha, spaniolul Alberto Losada, care a făcut parte din grupul de 12 urmăritori porniţi după acesta după prima căţărare a zilei, grup din care au mai făcut parte Emmanuelle Sella (Androni Giocattoli), Amets Txurruka (Euskaltel), Matteo Carrara (Vacansoleil), Gustav Larson (Vacansoleil), Damiano Cunego (Lampre), Diego Ulisi (Lampre), Marzio Bruseghin (Movistar), Evgeni Petrov (Astana) ,Stefano Pirazzi (Colnago) şi câştigătorul de ieri, Andrey Amador (Movistar). Ryder Hesjedal (Garmin), care tocmai recuperase tricoul de la Joaquin Rodriguez s-a văzut obligat să îl predea acestuia înapoi după doar o zi, după ce a sosit la 39 de secunde în spatele acestuia.

Câştigătorul acestei etape a reuşit prin această victorie să readucă şi tricoul albastru de cel mai bun căţărător la echipa Farnese-Vini, după ce acesta a fost purtat în primele zile de conaţionalul Alfredo Balloni. Luis Henao Montoya de la Sky Procycling a preluat tricoul alb de la coechipierul său Rigoberto Uran, după ce fostul lider în clasamentul tinerilor a avut o zi slabă, terminând la nu mai puţin de 1:45 minute de lider.

Ziua de azi, a adus şi primul abandon dintre numărul favoriţilor din Giro, luxemburghezul Franck Schleck renunţând din cauza problemelor la umăr. Acesta se adaugă pe lista abandonaţilor, următorilor rutieri:Daniele Bennati,William Bonnet, Mads Christensen, Arnaud Demare, Tyler Farrar, Romain Feillu, Matthew Harley Goss, Juan Jose Haedo, Reto Hollenstein, Thor Hushovd, Brett Lancaster, Pablo Lastras, Tom Leezer, Tomasz Marczynski, Gianni Meersman, Filippo Pozzato, Mark Renshaw, Dennis Van Winden, Graeme Brown, Giovanni Visconti.

Top 10 etapa a 15-a Turului Italiei:

1         Matteo Rabottini (Ita) Farnese Vini – Selle Italia    5:15:30

2          Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team

3          Alberto Losada Alguacil (Spa) Katusha Team           0:00:23

4          Sergio Luis Henao Montoya (Col) Sky Procycling    0:00:25

5          Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD

6          Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale

7          Stefano Pirazzi (Ita) Colnago – CSF Inox      0:00:29

8          Roman Kreuziger (Cze) Astana Pro Team

9          John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale

10        Amets Txurruka (Spa) Euskaltel – Euskadi

Top 10 Clasament General

1          Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team      65:11:07

2          Ryder Hesjedal (Can) Garmin – Barracuda   0:00:30

3          Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale           0:01:22

4          Paolo Tiralongo (Ita) Astana Pro Team          0:01:26

5          Roman Kreuziger (Cze) Astana Pro Team      0:01:27

6          Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD             0:01:36

7          Benat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team         0:01:42

8          Sergio Luis Henao Montoya (Col) Sky Procycling    0:01:55

9          Dario Cataldo (Ita) Omega Pharma – Quickstep      0:02:12

10        Sandy Casar (Fra) FDJ – Bigmat  0:02:13

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult