Acasa Sport-AutoSport Turul Italiei, etapa a 6-a: Victorie Rubiano Chavez, roz pentru Malori

Turul Italiei, etapa a 6-a: Victorie Rubiano Chavez, roz pentru Malori

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Prima etapă de munte mediu din Giro a adus şi prima reuşită a unei evadări, columbianul Rubiano Chavez de la Androni, învingându-şi colegii de fugă după această etapă valonată lungă de 207 de km.

Miguel Angel Rubiano Chavez la cea mai mare victorie din cariera (foto:habjabicicletas.com)

Evadarea din etapa a 6-a din Giro, desfăşurată între Urbino şi Porto Sant’Elpidio, a avut în componenţa iniţială chiar şi 14 rutieri, însă cea mai mare parte a timpului, cu excepţia ultimilor 20 de km când columbianul Chavez a atacat decisiv, a fost formată din 10 oameni. Aceştia au fost: Miguel Angel Rubiano Chavez (Androni), Alexsandr Dyachenko (Astana), Adriano Malori (Lampre), Dominique Rollin (FDJ), Jack Bauer (Garmin), Aliaksandr Kuchynski (Katusha), Gatis Smukulis (Katusha), Michael Golas (Vacansoleil), Cesare Benedetti (NetApp) şi Luke Roberts (Saxo Bank).

La final însă doar 5 dintre aceştia au reuşit să ajungă în faţa plutonului. Columbianul Rubiano Chavez s-a desprins pe ultima din cele 4 căţărări ale etapei şi a ajuns la linia de sosire cu 1 minut şi 10 secunde în faţa unui grup de patru din care s-a impus la sprint Adriano Malori de la Lampre, care cu această ocazie devine şi primul purtător de tricou roz italian din Giro 2012 şi lider în clasamentul tinerilor. Pe locul al treilea s-a clasat polonezul Golas, în vreme ce locurile 4 şi 5 le-au revenit lui Dyachenko şi respectiv Benedetti.

Rutierul de la echipa de ligă secundă Androni Giocatolli – Venezuela, Rubiano Chavez nu s-a ales doar cu victoria în această etapă, ci şi cu tricoul de cel mai bun căţărător după ce a reuşit să treacă primul pe 3 din cele 4 căţărări ale etapei, dintre care una a fost de categoria a 2-a.  Însă nu toată lumea a fost mulţumită de configuraţia traseului şi nu doar sprinterii au avut de suferit, ci şi fostul lider al clasamentului general, lituanianul Ramunas Navardauskas, care a început să aibe probleme şi să fie lăsat în urmă de pluton încă de la jumătatea cursă, acesta reuşind să revină după aceea în pluton de câteva ori, doar pentru a ceda definitiv pe final.

De notat este şi faptul că au început să îşi facă simţită prezenţa în acest Giro şi abandonurile, cei vizaţi părând să fie sprinterii. După ce francezul Romain Feillu (Vacansoleil) şi fostul campion mondial, norvegianul Thor Hushovd (BMC) nu au luat startul în etapa de azi, în timpul etapei a venit rândul sprinterului american de la Garmin-Barracuda, Tyler Farrar să renunţe şi el.

Top 10 etapa a 6-a a Turului Italiei:

1          Miguel Angel Rubiano Chavez (Col) Androni Giocattoli   5:38:30

2          Adriano Malori (Ita) Lampre – ISD 0:01:10

3          Michal Golas (Pol) Omega Pharma-Quickstep

4          Alexsandr Dyachenko (Kaz) Astana Pro Team

5          Cesare Benedetti (Ita) Team NetApp

6          Daryl Impey (RSA) Orica GreenEdge Cycling Team            0:01:51

7          Filippo Pozzato (Ita) Farnese Vini – Selle Italia

8          Fabio Sabatini (Ita) Liquigas-Cannondale

9          Francisco José Ventoso Alberdi (Spa) Movistar Team

10        Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma-Quickstep

Top 10 Clasament General:

1          Adriano Malori (Ita) Lampre – ISD 20:25:28

2          Michal Golas (Pol) Omega Pharma-Quickstep           0:00:15

3          Ryder Hesjedal (Can) Garmin – Barracuda    0:00:17

4          Miguel Angel Rubiano Chavez (Col) Androni Giocattoli   0:00:30

5          Christian Vande Velde (USA) Garmin – Barracuda   0:00:32

6          Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team         0:00:36

7          Peter Stetina (USA) Garmin – Barracuda       0:00:37

8          Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team         0:00:39

9          Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team

10        Luke Roberts (Aus) Team Saxo Bank            0:00:41

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult