Acasa Sport-AutoSport Turul Spaniei 2014: Contador cȃștigǎ a III-a „Vuelta” din carierǎ

Turul Spaniei 2014: Contador cȃștigǎ a III-a „Vuelta” din carierǎ

scris de Laurentiu Banches
481 Afisari

Spaniolul Alberto Contador a reușit sǎ obținǎ a 3-a victorie din carierǎ ȋn Vuelta (Turul Ciclist al Spaniei), dupǎ succesele din 2008 și 2012.

Turul Spaniei 2014: Contador cȃștigǎ a treia „Vuelta” din carierǎ (foto:skysports.com)

Turul Spaniei 2014: Contador cȃștigǎ a treia „Vuelta” din carierǎ (foto:skysports.com)

De aceastǎ datǎ,  succesul spaniolul pare sǎ fie cu atȃt mai impresionant avȃnd ȋn vedere cǎ vine la scurt timp dupǎ accidentarea din turul Franței. Rutierul de 31 de ani nu a fost singurul ȋnsǎ ȋn aceași situație, tocmai contracadidatul sǎu principal la victoria ȋn acest mare tur, Christopher Froome, fiind venit ȋn Spania, dupǎ multitudinea de cǎzǎturi și accidentǎri suferite ȋn Marea Buclǎ.

Ȋn ultima etapǎ, un contratimp de aproximativ 10 km ce a avut loc Santiago de Compostela, s-a impus italianul Andrea Malori de la Lampre, fiind urmat de Jesse Sergeant (Trek) și Rohan Dennis (BMC). Contador a pierdut 27 de secunde ȋn fața lui Christopher Froome, ȋnsǎ acestea nu au fost suficiente pentru britanic, care a terminat Vuelta pe locul al 2-lea la mai bine un minut de „pistolar”. Podiumul Turului Spaniei a fost completat de Alejandro Valverde (Movistar) care a terminat la 1:50 ȋn spatele compatriotului sǎu.

Unul dintre cele mai importante momente ale acestei ediții de Vuelta pare sǎ fi fost etapa a 10-a, contratimp de 37 de km ȋntre Real Monasterio de Santa María de Veruela și Borja, unde Froome a pierdut mai bine de un minut fațǎ de Contador. Ȋn aceași etapǎ, columbianul Nairo Quintana (Movistar), considerat de mulți poate cel mai bun cǎțǎrǎtor, a cǎzut și ulterior a fost nevoit sǎ abandoneze din cauza accidentǎrilor.

Tricoul verde, al liderului ȋn clasamentul pe puncte, i-a revenit germanului John Degenkolb (Giant-Shimano), care a obținut 5 victorii de etapǎ ȋn acest mare tur, egalȃndu-și performanța din Vuelta 2012. Ȋn clasamentul tricoului alb cu buline verde, al celui mai bun cǎțǎrǎtor s-a impus spaniolul Luis-Leon Sanchez (Caja Rural), ȋn timp ce Alberto Contador a reușit sǎ ȋi sufle lui Alejandro Valverde și victoria ȋn clasamentul general pe puncte, plecȃnd din acest tur și cu tricoul alb, nu doar cu cel roșu.

Top 10. Clasament general al Turului Spaniei 2014

1. Alberto Contador (Spania/Tinkoff-Saxo) 81h25:05

2. Christopher Froome (Marea Britanie/Sky) la 1:10

3. Alejandro Valverde (Spania/Movistar) la 1:50

4. Joaquim Rodriguez (Spania/Katusha) la 3:25

5. Fabio Aru (Italia/Astana) la 4:48

6. Samuel Sanchez (Spania/BMC) la 9:30

7. Daniel Martin (Irlanda/Garmin) la 10:38

8. Warren Barguil (Franţa/Giant) la 11:50

9. Damiano Caruso (Italia/Cannondale) la 12:50

10. Daniel Navarro (Spania/Cofidis) la 13:02.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult