Acasa Sport-AutoSport Simona Halep s-a calificat în turul 3 la US Open

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la US Open

scris de Z.V.
433 Afisari

Simona Halep și-a confirmat postura și valoarea și miercuri seara, calificându-se în turul 3 al ultimului turneu de Mare Șlem de tenis al anului, după o victorie concludentă, cu 6-2, 6-1, după numai 56 minute de joc, în fața jucătoarei din Slovacia Jana Cepelova.

Disputat pe arena „Louis Armstrong” din complexul newyorkez Flushing Meadow, meciul Simonei Halep a început oarecum surprinzător, ambițioasa Cepelova impunându-se în primele 2 ghemuri. Condusă cu 2-0, românca a început să-și facă jocul ei de mare regularitate, cu mingi lungi și efecte schimbate de la o lovitura la alta, adjudecându-și următoarele 6 ghemuri și primul set, în exact 30 minute. A doua manșă a început oarecum asemănător (1-0 Cepelova), și a continuat la fel ca prima, cu dominația clară a Simonei.

În turul următor, Simona Halep va juca împotriva câștigătoarei din partida dintre croata Mirjana Lucic-Baroni și Shahar Peer (Israel).

Pentru accederea în turul 3, Halep și-a asigurat 160 puncte WTA și 105.090 dolari.

Simona Halep continuă, azi de la ora 21:30, ora României, odiseea U.S. Open. Românca o va întâlni în turul II pe Jana Cepelova, din Slovacia, ocupanta locului 65 în ierarhia mondială a tenisului feminin.

U.S. Open, Turul II: Simona Halep vs. Jana Cepelova (live video)

U.S. Open, Turul II: Simona Halep vs. Jana Cepelova (live video)

Jucătoarea slovacă îi poate pune probleme Simonei. La nivel de turnee, cea mai mare performanţă a avut-o la Charleston, unde a ajuns până în finală, când a cedat în faţa germanei Andrea Petkovic, în aceeaşi competiţie învingând-o şi pe Serena Williams, în doar două seturi.

Dacă va merge mai departe și va câștiga turneul U.S. OpenSIMONA HALEPva urca automat pe mult râvnita primă poziție în ierarhia WTA. Pentru ca visul Simonei să devină realitate, însă, Serena Williams (locul 1 WTA, în prezent) nu ar trebui să depășească faza optimilor de finală.

Simona Halep speră să ajungă cel puţin până în sferturile de finală ale turneului U.S. Open, declarându-se optimistă și încrezătoare în forma sa actuală. În sferturi, SIMONA HALEP s-ar putea întâlni cu adversara sa veșnic triumfătoare, Şarapova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult