Acasa Sport-AutoSport UEFA ar putea să renunţe la Europa League

UEFA ar putea să renunţe la Europa League

scris de M.A.
4 afisari

Preşedintele UEFA, Michel Platini, propune renunţarea la Europa League (Liga Europa), începând din sezonul 2016-2017.

Michel Platini

Michel Platini

Michel Platini vrea să transforme Champions League (Liga Campionilor) în singura competiţie continentală, cu un număr de echipe mult mai mare, susţine cotidianul Bild, citat de AS şi Mediafax.

Conform sursei citate, Michel Platini vrea ca marile „puteri fotbalistice” Spania, Anglia, Germania şi Italia să aibă cel puţin şase echipe în Liga Campionilor (Champions League), unde în faza grupelor vor accede 64 de formaţii, faţă de 32 câte sunt în prezent.

Bild dezvăluie că ideea lui Platini nu este pe placul marilor echipe, dar susţine că francezul ar câştiga capital de imagine, el fiind un mare apărător al ţărilor cu fotbal modest, rol decisiv în alegerea ca preşedinte al UEFA.

1 comentariu

neverlandd 08-04-2012 - 12:58

„ideea lui Platini nu este pe placul marilor echipe, dar susţine că francezul ar câştiga capital de imagine, el fiind un mare apărător al ţărilor cu fotbal modest, rol decisiv în alegerea ca preşedinte al UEFA.” ce ipocrizie…cum sustine tarile cu fotbal modest cand transforma liga campionilor in campionat inter-tarile cele mai avansate in fotbal? se va ajunge , clar, ca aceasta competitie sa fie a vestului. e o imbecilitate asa ceva sa se ajunga ca fiind reala… neaparat trebuie o restructurare sau o luare de la capat a ligii campionilor si a ligii europa care sa fie doua competitii absolut independente si sa nu mai ajunga pierzatoare din nu stiu ce tururi din liga campionilor in liga europa. iar liga campionilor sa fie accesibila doar campioanelor tarilor din Europa. sa nu mai aibe ce cauta echipe de pe locurile 2-4 din campionatele unor tari. ori e liga campionilor, castiogatoare ale campionatelor unor tari ori e o porcarie unde orice echipa care nu e campioana poate juca in competitie? si-au batut joc astia de la conducerea UEFA de toate 3 competitii fotbalistice din Europa…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult