Champions League: Sporting Braga – CFR Cluj, scor 0-2 (video) | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport UEFA Champions League: Sporting Braga – CFR Cluj, scor 0-2 (video)

UEFA Champions League: Sporting Braga – CFR Cluj, scor 0-2 (video)

scris de Z.V.
8 afisari

CFR Cluj a debutat cu o victorie de senzaţie în actuala ediţie a Ligii Campionilor la fotbal, 2-0 (2-0) în deplasare cu formaţia portugheză Sporting Braga, miercuri seara, într-un meci din Grupa H.

Campioana României a câştigat în urma ”dublei” reuşite de brazilianul Rafael Bastos (19, 34), care a jucat opt meciuri pentru Braga în sezonul 2009/10. Antrenorul Ioan Andone a debutat astfel cu dreptul în Liga Campionilor şi şi-a luat astfel revanşa în faţa lui José Peseiro, fost antrenor Rapid şi FC Naţional, care îl învinsese în singurul meci direct de până acum. Ambele echipe au început prudent meciul, prima ocazie notabilă fiind lovitura de cap a lui Rada (8), care a trimis mingea peste poartă.

Braga a preluat apoi iniţiativa şi a pus presiune la poarta fostului său echipier Felgueiras, dar tot CFR a fost periculoasă, prin Kapetanos, care a tras de la circa 30 de metri, pe lângă poarta fostului său coechipier Beto (16). Prima ocazie clară a gazdelor s-a consumat în min. 17, când Mossoro a pătruns pe stânga, a centrat, dar Felgueiras a blocat reluarea lui Eder. CFR Cluj a dat lovitura pe contraatac în min. 19, când Sougou l-a lansat pe Rafael Bastos şi fostul jucător al lui Sporting Braga a deschis scorul: 0-1.

Braga a fost imediat aproape de egalare (21), când Leandro Salino a tras paralel cu poarta din poziţie excelentă. Eder a fost periculos în două rânduri în min. 26, mai întâi când a reluat cu călcâiul, fără probleme pentru portar, iar apoi când Felgueiras a respins şutul atacantului. Felgueiras s-a remarcat şi un minut mai târziu, la voleul lui Hugo Viana din min. 20 (29).

CFR a avut şi alte momente bune pe contraatac, în min. 30, când Camora a tras peste poartă de la 30 m, dar mai ales în min. 33, când Kapetanos a rămas singur cu Beto, dar a trimis pe lângă poartă. CFR şi-a mărit avantajul în min. 34, când a Bastos a recuperat un balon şi a pătruns impetuos prin apărarea gazdelor, marcând al doilea său gol: 0-2.

Felgueiras l-a blocat pe Eder (41), într-o situaţie periculoasă, după care Ismaily a reluat din voleu peste transversală (45+4). Din păcate, CFR l-a pierdut în finalul primei reprize pe Sougou, busculat în mai multe rânduri de jucătorii gazdă, sub privirile indulgente ale arbitrului Rasmussen. Braga a avut o mare ocazie în debutul părţii secunde, când Ruben Micael a reluat din 6 metri, dar Felgueiras a salvat (49). Portarul portughez al CFR-ului a salvat golul şi în min. 60, la ocazia aceluiaşi Ruben Micael. Mario Felgueiras a fost la post şi în min. 63, la şutul lui Ismaily, dar şi la lovitura liberă executată de Nuno Coelho, în min. 70, de la 26 m.

Sporting de Braga 0- 2 CFR Cluj de lumkintoe

Sporting Braga s-a mai stins, iar Kapetanos a avut o şansă foarte bună în min. 76, însă reluarea sa la centrarea lui Bastos a fost blocată de fundaşul Ismaily. CFR s-a apărat bine, dar Braga a mai avut ocazii prin Eder (cap peste poartă 84), Custodio (87 – şut pe lângă) şi Ruben Micael (90+2 – respins de Felgueiras în corner). CFR a obţinut o victorie meritată, chiar dacă Braga a avut o posesie covârşitoare (65%-35%) şi a tras 35 de şuturi la poarta lui Felgueiras (23-2 pe poartă). În lotul lui CFR sunt patru foşti jucători de la Braga, Felgueiras, Luis Alberto, Bastos, dar şi Nuno Valente, care nu a făcut parte din lot în acest meci. La clujeni a debutat oficial uguruayanul Aguirregaray.

Braga – CFR 2nd Goal Bastos de Reb_Ela

CFR Cluj este liderul grupei după acest succes şi va juca pe 2 octombrie acasă cu Manchester United (1-0 cu Galatasaray).
CFR Cluj debutează în cel de-al 3-lea său sezon în Liga Campionilor, mierucri, 19 septembrie, de la ora 21:45, în Portugalia, pe terenul echipe Sporting Club Braga.

UEFA Champions League, Grupa H: Braga vs CFR Cluj

Campioana României se deplasează în Portugalia cu un moral bun după ultima victorie din campionat pe “Naţional Arena” în meciul cu Dinamo şi cu încrederea că numeroşii portughezi din lot se vor ridica la nivelul jucătorilor gazdelor. Cu toate acestea, antrenorul Ioan Andone nu are numai motive de fericire, echipa având nu mai puţin de patru accidentaţi (Saré, Vass, Deac, Ronny), un jucător incert (Diego Valente) şi un suspendat, Vasile Maftei. Astfel, echipa probabilă a celor de la CFR Cluj va fi: Felgueiras, Ivo Pinto (Aguirregaray), Cadú, Rada, Camora, Mureşan, Luís Alberto, Sougou, Bastos, Nicoară, Kapetanos.

De partea cealaltă, SC Braga va începe probabil cu următorul 11: Beto, Salino, Douglao, Vinicius, Ismaily, Custodio, Hugo Viana, lan, Amorim, Cesar, Eder. Spre deosebire de CFR Cluj, echipa antrenată de fostul tehnician al Rapidului, Jose Peseiro, vine după o înfrângere în campionat, 0-2 cu formaţia Paços de Ferreira, la care evoluează fostul fundaş al echipei române, Tony. Înainte de această partidă, antrenorul Jose Peseiro a declarat că valoarea grupării CFR Cluj este dovedită de eliminarea formaţiei FC Basel, care sezonul trecut a depăşit unul dintre cele mai puternice cluburi europene, Manchester United.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult