Acasa Sport-AutoSport UEFA Europa League, grupa J: Aalborg – Steaua, scor 1-0 (video)

UEFA Europa League, grupa J: Aalborg – Steaua, scor 1-0 (video)

scris de Z.V.
1.420 Afisari

Aalborg BK a învins pe Steaua București cu scorul de 1-0, joi seara, pe Aalborg Stadion, în Grupa J a competiției de fotbal Europa League.

Thomas Enevoldsen a marcat unicul gol al partidei, în minutul 72, după o eroare a fundașului Paul Papp, și Steaua are șanse mici de calificarea în șaisprezecimile de finală, pentru care sunt favorite Dinamo Kiev și Aalborg.

Steaua a început mai timid jocul, dar a crescut nivelul și a preluat controlul partidei, iar ocaziile au apărut la poarta lui Larsen.
Tănase a avut prima oportunitate (10), dar a șutat în coechipierul său Papp. Bourceanu (17) a trimis din afara careului, dar balonul s-a dus aproape de vinclu. Keșeru a ieșit la rampă și el, dar Larsen s-a evidențiat în minutele 21 și 25 în fața golgheterului Stelei.

Aalborg a avut o situație notabilă în minutul 33, când Bourceanua greșit în propriul careu, dar șutul pe centrul porții al lui Bruhn a fost prins de Arlauskis.

All Goals – Aalborg 1:0 Steaua – 27/11/2014 by Soccer-Way

Steaua a avut un forcing în finalul primei reprize, dar nu a reușit să fructifice niciuna dintre ocaziile create. Keșeru (39) a tras la colțul scurt, dar balonul s-a dus puțin peste poartă, apoi Popa (41) a tras și el la cealaltă bară, însă a respins Larsen. Keșeru a trimis din careu, în același minut, dar Thelander a acordat corner. Keșeru (42) a mai avut un șut pe lângă poartă. Campioana României a început bine partea secundă, dar Larsen a respins voleul lui Tănase (50), care apoi a mai tras o dată, pe lângă țintă (52).

Danezii au avut câteva acțiuni periculoase, care au destabilizat apărarea Stelei, ajungând la finalizare, dar de fiecare dată jocul a fost oprit, pentru ofsaid sau fault în atac.

Cu trecerea jocului cele două echipe au riscat tot mai mult, s-a jucat cu garda jos, fără menajamente. Ocaziile Stelei s-au răzbunat în minutul 72, când Papp a alunecat în marginea propriului careu, iar Thomas Enevoldsen a deschis scorul (72): 1-0.

Tănase a fost aproape de a restabili egalitatea (75), dar șutul său a trecut foarte aproape de poarta daneză. De partea cealaltă, Aalborg a fost aproape să închidă conturile, dar Arlauskis a salvat golul la șutul lui Risgard (78).

Keșeru a cerut penalty în minutul 84, după ce a fost oprit neregulamentar în careul gazdelor de Gorter, dar arbitrul german nu a acordat nimic. Steaua a forțat egalarea în ultimele minute, fără succes, însă, pentru că danezii s-au apărat foarte bine. Keșeru a ultimele ocazii ale ”roș-albaștrilor”, însă prima oară a reluat afară din colțul careului mic (89), apoi mingea trimisă cu capul a fost respinsă de Larsen (90+2), iar în ultimele momente a reluat alături cu capul (90+4).

Steaua a ratat foarte multe ocazii în acest meci, raportul șuturilor la poartă fiind de 15-3 (5-3 pe poartă), însă soarta a părut că s-a răzbunat pe campioana României, care a învins cu un neverosimil 6-0 la București, meci în care danezii au ratat numeroase ocazii în prima repriză.

Steaua păstrează șanse de calificare în faza următoare, dar trebuie să învingă în ultimul meci pe Dinamo Kiev (deja calificată), în data de 11 decembrie, la București, în timp ce campioana Danemarcei nu trebuie să obțină mai mult de un punct la Rio Ave.

Aalborg şi Steaua se întâlnesc joi, 27 noiembrie de la ora 20:00 într-o partidă contând pentru etapa 5-a din grupele Europa League.

UEFA Europa League, grupa J: Aalborg  vs Steaua

UEFA Europa League, grupa J: Aalborg vs Steaua

Aalborg are doar varianta victoriei în meciul de acasă cu Steaua, pentru a mai spera la calificarea în primăvara europeană. Chiar dacă au început dezustruos în grupă (0-6 cu Steaua), danezii au obţinut două victorii, cu Rio Ave şi Dinamo Kiev, reintrând în cărţile pentru locul 2. În campionat însă echipa daneză are un sezon slab, fiind după 15 etape abia pe poziţia 5 în clasament, la 16 puncte de lidera FC Midtjyllan.

Steaua Bucureşti a obţinut un egal norocos la Vila do Conde, 2-2 cu Rio Ave şi, pentru a depinde doar de ea, ar avea nevoie de un succes la Aalborg. Şi un meci egal ar fi bun, cu condiţia ca în ultima etapă să o învingă acasă pe Dinamo Kiev, sau Aab să nu învingă în Portugalia. Formaţia antrenată de Costel Gâlcă este într-o formă bună, având 3 victorii consecutive în campionat, unde are 5 puncte avans faţă de ocupanta locului 2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult