Acasa Sport-AutoSport UEFA urechează FRF: Meciuri trucate în Liga a II-a

UEFA urechează FRF: Meciuri trucate în Liga a II-a

scris de Șt. C
1 afisari

Ofiţerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că UEFA a comunicat forului de la Bucureşti că există suspiciuni în privinţa a cinci meciuri din Liga a II-a din România, în cazul altor 14 jocuri suspectate rezultatul verificărilor fiind negativ.

„În cele 14 luni de activitate, am solicitat structurii de integritate a UEFA informaţii privind 19 meciuri din Liga I şi a II-a, care au prezentat unele suspiciuni şi ca urmare a verificărilor efectuate ni s-a comunicat că în 14 jocuri rezultatul a fost negativ, în sensul că nu au existat suspiciuni, iar la cinci meciuri rezultatul a fost pozitiv”, a spus Hurdubaie.

Ioan Hurdubaie a precizat că trei dintre jocuri s-au disputat în 2010 şi unul în aprilie 2012, fără să precizeze însă care este al cincilea meci în cazul căruia există suspiciuni. „Au fost trei meciuri în 2010, Arieşul Turda – UTA (n.r. – scor 3-0, disputat la 2 iunie 2010, Liga II), FC Botoşani – FC Snagov (n.r. – scor 5-0, disputat la 28 octombrie 2010, Liga II), Steaua II – FC Snagov (n.r. – scor 4-2, disputat la 6 noiembrie 2010, Liga II) şi un meci în aprilie 2012, în Liga a II-a, Callatis Mangalia – Viitorul Constanţa (n.r. – scor 1-5, disputat la 24 aprilie 2012)”, a explicat el.

Hurdubaie a mai spus că în afara partidelor menţionate, UEFA a mai informat FRF cu privire la meciurile Gaz Metan Severin – FC Oradea (Liga II, scor 3-0), din septembrie 2011, Gloria Bistriţa – Pandurii Târgu Jiu (Liga I, scor 1-3), din 7 octombrie, Gloria Buzău – FC Snagov (Liga II, scor 1-0), din martie 2012, şi FC Brăila – Farul Constanţa (Liga II, scor 2-0), din 17 noiembrie. „Din verificările efectuate (n.r. – de Comisia de Integritate a FRF), nu au rezultat elemente deosebite din care să rezulte necesitatea luării unor măsuri disciplinare”, a adăugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult