Acasa Sport-AutoSport UEFA Youth League: Romȃnia reprezentatǎ de o selecționatǎ Steaua – Viitorul

UEFA Youth League: Romȃnia reprezentatǎ de o selecționatǎ Steaua – Viitorul

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Mihai Stoica a anunțat că echipa de tineret care va reprezenta clubul în Liga Campionilor „Lennart Johansson” este o selecţionată formată din jucători de la Steaua şi Viitorul Constanţa.

UEFA Youth League: Romȃnia reprezentatǎ de o selecționatǎ Steaua - Viitorul

„Este practic o selecţionată Steaua-Viitorul. De la Gică Hagi vor veni şase jucători de mare valoare, din care doi au şi debutat până acum în Liga I, e vorba de Târnovan şi Mitriţă. Cojocaru este liderul echipei noastre şi cu ceilalţi jucători cred că vom alinia o echipă competitivă”, a spus Stoica, la DigiSport. Mihai Stoica speră ca echipa să se ridice la nivelul adversarilor FC Basel şi Schalke 04, două formaţii cu centre de juniori puternice. „Aşteptăm ca echipa să se ridice la nivelul echipelor pe care le vom întâlni, chiar dacă întâlneşte două dintre cele mai bune echipe din Europa, Basel care are o academie ieşită din comun şi Schalke, dacă informaţiile lui Reghe sunt corecte, este campioana Germaniei la această categorie de vârstă. Astea sunt meciuri de nivelul unor semifinale”, a explicat Stoica.

Oficialul stelist a precizat că antrenorul Laurenţiu Reghecampf se va ocupa şi de unele antrenamente ale echipei de tineret. „Laurenţiu Reghecampf, împreună cu staful lui, se va ocupa îndeaproape de această echipă, chiar va conduce unele antrenamente. Echipa va face deplasarea cu noi în Liga Campionilor. Se va juca în aceeaşi zi, dar la o altă oră şi pe un alt stadion”, a completat Stoica. Hagi a precizat că fotbaliştii Viitorului, printre care se numără Alexandru Mitriţă şi Alexandru Târnovan ce au evoluat pentru formaţia din Liga I, vor fi împrumutaţi un an clubului Steaua, care are şi o opţiune de a-i cumpăra.

Potrivit mediafax, ȋncepând din acest sezon, UEFA organizează „UEFA Youth League„, competiţie la care vor participa echipele sub 19 ani ale cluburilor calificate în faza grupelor. În ziua meciurilor, echipele de tineret ale cluburilor se vor întâlni într-un meci direct, dar pe un alt stadion. Steaua face parte din Grupa E a Ligii Campionilor, alături de Schalke 04, Chelsea Londra şi FC Basel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult