Acasa Sport-AutoSport Ungaria. Fotbaliştii de la UTA Arad, atacaţi de suporterii maghiari

Ungaria. Fotbaliştii de la UTA Arad, atacaţi de suporterii maghiari

scris de M.A.
30 afisari

Fotbaliştii români de la echipa UTA Arad au fost atacaţi şi înjuraţi de suporteri maghiari în localitatea ungară Mako.

Huligani maghiari la UTA Arad - Honved Budapesta (sportarad.ro)

Huligani maghiari la UTA Arad - Honved Budapesta (foto: Sportarad.ro)

Fiindcă, la Arad, nu s-a găsit un teren care să găzduiască în condiţii normale amicalul dintre UTA şi Honved Budapesta, arădenii au ales să se deplaseze în Ungaria, la Mako, pentru a nu pierde ocazia să-şi măsoare forţele cu una dintre echipele importante ale campionatului maghiar, scrie sportarad.ro.

La poarta bazei sportive din oraşul maghiar, pe arădeni i-au aşteptat aproximativ 50 de ultraşi ai grupării budapestane. Un fan al lui Honved Budapesta a aruncat cu un pahar de sticlă în mijlocul delegaţiei UTA Arad. Apoi, când la teren au ajuns la bordul a patru autoturisme zece suporteri arădeni, huliganii maghiari nu au mai stat la discuţii şi s-au repezit spreaceştia. Românii au avut prezenţă de spirit, s-au urcat din nou în maşini şi au făcut cale întoarsă, scrie sursa citată.

Şi preşedintele Giovanni Catanzariti a fost la un pas de a fi agresat, dar, în cele din urmă, sosirea în zonă a unui echipaj de poliţie a rezolvat situaţia.

Provocările ultraşilor maghiari au continuat şi în timpul meciului. Plasându-se în spatele porţii arădenilor, fanii lui Honved Budapesta au aruncat cu bulgări de gheaţă în careul arădean, principala ţintă fiind portarul Mădălin Smaranda. Unul dintre bulgări l-a lovit pe acesta în tâmplă.

Partida a fost oprită pentru 10 minute, dar a fost reluată, în ciuda scandărilor anti-româneşti şi înjurăturilor adresate jucătorilor de la UTA Arad.

„Am trecut prin nişte clipe mai puţin plăcute. La coborârea din autocar, am fost atacaţi fizic şi verbal, au aruncat cu un pahar în mijlocul nostru, ne-au stropit cu bere, a fost aproape să degenereze totul. Ştiindu-se faptul că aproape orice întâlnire sportivă sau de alt gen maghiaro-română iscă patimi şi orgolii, ar fi trebuit să se ia măsuri ordine. Oricum, rar mi-a fost să văd suporteri puşi atât de mult pe scandal, dar băutura şi – probabil – drogurile şi-au spus cuvântul”, a fost de părere Roland Nagy, antrenorul principal al UTA Arad, citat de sportarad.ro.

1 comentariu

TOM Cc 26-02-2012 - 19:18

ce va asteptati de la hunii migratori ?? bine ca nu au aruncat cu vitriol !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult