Acasa Sport-AutoSport Universitatea Craiova. Cum a dat de dracu’ Mircea Sandu cu Lia Vasilescu

Universitatea Craiova. Cum a dat de dracu’ Mircea Sandu cu Lia Vasilescu

scris de Ștefan Constantinescu
7 afisari

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, consideră că gestul lui Mircea Sandu a da Craiovei două locuri în liga B în loc de unul în A este unul de ‘lehamite’, un ‘măr otrăvit’ pe care nu îl poate accepta.

Universitatea Craiova. Cum a dat de dracu’ Mircea Sandu cu Lia Vasilescu

Într-un comunicat de presă remis, marţi, Vasilescu afirmă că a luat act cu surprindere de decizia FRF şi de o scrisoare adresată de Mircea Sandu primarului Craiovei, pentru că dacă până acum Craiova nu avea loc să joace nicăieri acum are două locuri în liga B. ‘Înţeleg că, dacă până ieri Craiova nu avea loc să joace pe nicăieri, azi are chiar două locuri, oferite cu foarte multă dărnicie de FRF, pe principiul: ‘Vrea Mititelu un loc? Îi dăm lui Mititelu un loc. Vrea şi primăriţa unul? Îi dăm şi ei!’ Craiova nu are nevoie de două echipe! De altfel, populaţia tocmai a fost consultată, printr-un sondaj de opinie, din care a reieşit că doar 6 la sută dintre craioveni ar susţine altă echipă decât ‘U’ Craiova, faţă de 74 care îşi vor echipa dezafiliată de Sandu şi trupa lui şi, practic, spulberată’, susţine Vasilescu.
Primarul Craiovei mai afirmă că este evident faptul că Mircea Sandu nu cunoaşte nici că, din punct de vedere legal, primarul unei localităţi nu se poate implica într-o echipă, dar dacă a dorit să îi facă un cadou, ca femeie, în loc de flori, nu poate decât să îi mulţumească şi să îi spună că în aceste condiţii, trebuie să respecte legea şi dorinţa craiovenilor de a susţine ‘U’ Craiova. ‘Am spus şi repet, în calitate de primar ales voi face toate demersurile ca să avem înapoi pe ‘Oblemenco’ echipa fanion a Olteniei şi voi susţine cheltuielile administrative ale clubului. Mă aşteptam, însă, la un loc în liga A, nu la două în B, care să fie bucăţi ale unui întreg vătămat. Eu ştiu că atunci când vătămezi o parte, orice instanţă te condamnă să repui în drepturile anterior vătămării partea respectivă, pe tine agresor, şi să plăteşti despăgubiri. Gestul lui Mircea Sandu mi se pare mai mult unul a lehamite, decât o acţiune de îndreptare a unei grave erori. Cred că eu, în calitatea pe care o am, nu pot accepta mărul otrăvit întins azi, ci trebuie să cer corectarea în totalitate a nedreptăţii făcute Craiovei. Concret nu am dreptul legal să înfiinţez şi să susţin cu bani de la buget o echipă de fotbal nouă, dar pot susţine cheltuielile administrative ale echipei ‘U’ Craiova, după ce îşi va recăpăta toate drepturile legitime’, mai spune Vasilescu în comunicatul de presă.
Primarul Craiovei îşi încheie comunicatul de presă cu un P.S. ironic. ‘ (…) dacă ar fi să rămânem în registrul miştocărelii marca FRF, ar trebui să dau un anunţ la Mica Publicitate, de genul: Schimb două locuri în liga a doua, cu un loc în A, plus echipa’, preciza primarul Craiovei.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, reincluderea echipei Universitatea Craiova în campionatul Ligii a 2-a, dând astfel curs deciziei Curţii de Apel, care a hotărât pe 25 iunie suspendarea deciziei FRF de dezafiliere a grupării din Bănie. Într-o scrisoare expediată pe adresa clubului Universitatea Craiova, FRF precizează că ‘deşi nu este de acord’ cu decizia Curţii de Apel, pe care a atacat-o cu recurs, ‘Federaţia Română de Fotbal este nevoită să pună în aplicare soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti, aceasta fiind executorie de drept în privinţa suspendării”, transmite Agerpres.
În aceste condiţii, Universitatea Craiova ‘este reintegrată în Liga a 2-a, ediţia 2012/2013, cu drepturile şi obligaţiile ce decurg din dispoziţiile statutare şi regulamentare’. ‘În funcţie de decizia ce va fi dată în recurs, FRF urmează să procedeze corespunzător pentru aplicarea întocmai a acesteia’, se precizază în finalul scrisorii adresate de federaţie clubului din Bănie, semnată de preşedintele FRF, Mircea Sandu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult