Acasa Sport-AutoSport UPDATE. Universitatea Craiova scoasă din fotbal

UPDATE. Universitatea Craiova scoasă din fotbal

scris de Șt. C
3 afisari

UPDATE. 14,36. Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

„În urma încălcării grave a Statutului FRF, în temeiul art. 18, pct 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1, ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adoptă măsura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmând ca această măsură să fie supusă validării primei Adunări Generale a FRF„, se arată în comunicat.

Excluderea unui membru afiliat al FRF se hotărăşte numai cu o majoritate de minimum 2/3 din voturile exprimate de delegaţii prezenţi la Adunarea Generală.

După şedinţa Comitetului Executiv din 8 iulie, FRF a transmis clubului Universitatea Craiova să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, în caz contrar urmând să fie dezafiliată.

————————

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat, miercuri, dezafilierea clubului Universitatea Craiova deoarece gruparea olteană a refuzat să îşi retragă plângerile înaintate în instanţele civile împotriva selecţionerului Victor Piţurcă şi FRF.

Miting al suporterilor Universitatii Craiova

foto:craiova-maxima.ro

De la şedinţă au lipsit preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea şi preşedintele AFAN, Dumitru Costin

Conform unor surse din cadrul FRF, citate de Mediafax, propunerea de dezafiliere a fost făcută de preşedintele Mircea Sandu, şi a fost votată de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. S-au abţinut directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, şi reprezentantul fotbalului feminin, Marian Pălărie.

Decizia Comitetului Executiv al FRF va fi supusă ratificării în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal care ar urma să fie convocată în termen de 15 zile.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut.  Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal.

Înfiinţată la 5 septembrie 1948, gruparea Universitatea Craiova are în palmares patru titluri de campioană şi şase Cupe ale României. Universitatea Craiova este prima echipă din România care a disputat o semifinală de cupă europeană (Cupa UEFA, ediţia 1982-1983).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult