Acasa Sport-AutoSport US Open 2014: Marian Cilic a cȃștigat finala cu Kei Nishikori

US Open 2014: Marian Cilic a cȃștigat finala cu Kei Nishikori

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Surprinzǎtoarea finalǎ de la turneul de Grand Slam US Open 2014 dintre Cilic și Nishikori s-a ȋncheiat cu victoria categoricǎ a croatului.

US Open 2014: Marian Cilic a cȃștigat finala cu Kei Nishikori (foto:espn.co.uk)

US Open 2014: Marian Cilic a cȃștigat finala cu Kei Nishikori (foto:espn.co.uk)

Numǎrul 14 ATP, Marian Cilic, a reușit sǎ cȃștige primul sǎu trofeu de Grand Slam dupǎ o victorie ȋn 3 seturi, cȃștigate cu același scor, 6-3. Japonezul Nishikori, numǎrul 10 ATP, pornea drept favorit ȋn aceastǎ nu doar din cauza faptului cǎ era mai bine clasat ȋn ierarhie ci și pentru prestația arǎtatǎ ȋn partidele cu nr.1 și nr.3 mondial, Djokovic și respectiv Wawrinka.

Croatul Cilic este primul jucǎtor din afara topului 10 ATP care cȃștigǎ trofeul US Open de la performanța lui Pete Sampras ȋn 2002, cȃnd a obținut succesul de pe poziția a 17-a. Succesul lui Cilic este cu atȃt mai surprinzǎtor, ȋntrucȃt aceasta vine dupǎ ce ȋn urma cu un an de zile, acesta era suspendat pentru 4 luni de zile pentru cǎ ar fi luat un supliment alimentar interzis de Federația Internaționalǎ de Tenis. Cilic a menționat pentru site-ul oficial al US Open cǎ a folosit aceastǎ perioadǎ dificilǎ pentru a se maturiza și antrena zi de zi ȋn speranța de a reveni la cel mai ȋnalt nivel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult