Acasa Sport-AutoSport US Open: Federer și Cilic calificați ȋn semifinale

US Open: Federer și Cilic calificați ȋn semifinale

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Elvețianul Roger Federer și croatul Marin Cilic se vor ȋnfrunta ȋn semifinale ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open.

US Open: Federer și Cilic calificați ȋn semifinale

US Open: Federer și Cilic calificați ȋn semifinale

Al 3-lea favorit al turneului, Roger Federer s-a impus ȋn 5 seturi, scor 4-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2 ȋn fața francezului Gael Monfils (nr. 20 ATP ) pentru a se califica ȋn semifinalele prestigiosului turneu american. Monfils a beneficiat de două mingi de meci la scorul de 5-4, 40-15 în setul patru, dar nu a reușit să profite de ele și a pierdut și acest set, cedând apoi și în decisiv, după 3 ore și 30 de minute de joc.

Federer îl va înfrunta în penultimul act pe croatul Marin Cilic (N.14), care l-a eliminat pe cehul Tomas Berdych (N.6), în doar trei seturi, cu 6-2, 6-4, 7-6 (7/4). În meciul cu Berdych, Cilic (25 ani) s-a arăta redutabil la serviciu, cu 19 ași, numărul 16 mondial fiind primul croat care joacă o semifinală la US Open, după Ivanisevic, în 1996.

Cilic a mai disputat o semifinală de Grand Slam în 2010, la Australian Open. Federer l-a învins pe Cilic în cinci meciuri anterioare și pornește favorit ȋn semifinale. Ȋn prima semifinalǎ, lideurl ATP Novak Djokovic ȋl va ȋntȃlni pe japonezul Kei Nishikori.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult