Acasa Sport-AutoSport Veste bună pentru Ştiinţa: Dezafilierea Craiovei a fost anulată

Veste bună pentru Ştiinţa: Dezafilierea Craiovei a fost anulată

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au anulat decizia Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011 de excludere provizorie din toate competiţiile a Universităţii Craiova.

Curtea de Apel a anulat dezafilierea Universitatii Craiova (foto:sport.rol.ro)

Judecătoarea Diana Bulancea a declarat, luni, că “Instanţa dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, în ceea ce priveşte excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv” şi “suspendarea până la soluţionarea definitivă a efectelor acestei decizii”. Potrivit mediafax, decizia Curţii de Apel este una definitivă şi executorie, la care FRF poate face recurs în termen de 15 zile. Fiind o decizie executori, înseamnă că recursul se va judeca cu Universitatea Craiova înscrisă în competiţii.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din FRF, în cadrul Adunării Generală a FRF. Atunci Adunarea Generală a FRF a aprobat ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF. Mai multe asociaţii ale suporterilor olteni i-au adresat, în 17 mai, premierului Victor Ponta o scrisoare în care îi cer să fie alături de ei în protestele faţă de conducerea FRF, care a decis excluderea Universităţii Craiova şi susţine înfiinţarea unei „clone” a echipei lor de suflet.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club Universitatea Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului. Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar FRF şi Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

În 20 iulie 2011, FRF anunţa că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

1 comentariu

digital 25-06-2012 - 15:54

Vivat,Universitatea Craiova!
Să redeveniți ceea ce ați fost în perioadele de glorie ale fotbalului românesc!
Cel de Sus fie cu voi!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult