Acasa Sport-AutoSport Vezi cum va arăta cel mai scump stadion din lume

Vezi cum va arăta cel mai scump stadion din lume

scris de Ștefan Constantinescu
3 afisari

Costurile pentru modernizarea arenei Sports City din Doha, lucrări ce vor include mărirea capacităţii de la 46.800 la 65.000 de locuri, vor depăşi suma de două miliarde de dolari, a declarat Dan Meis, unul dintre arhitecţii care a participat la realizarea proiectului.

Sports City va fi unul dintre stadioanele ce vor găzdui meciuri din cadrul Cupei Mondiale din 2022.

Costurile ridicate sunt cauzate de faptul că acesta este mai mult decât un stadion. Asta e şi ideea, este o destinaţie de divertisment completă într-o singură clădire. Este un mall, care include un hotel, o clădire de birouri şi o clădire pentru presă”, a spus Meis, care a lucrat şi la Stadionul Olimpic din Londra, pentru Gulf Times.

În prezent, cele mai scumpe arene din lume sunt noul Wembley (Londra, 90.000 de locuri) şi Cowboys Stadium (Dallas, 80.000 de locuri), ambele costând în jur de 1,3 miliarde de dolari. Stadionul Olimpic din Londra, care va găzdui ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice, dar şi întrecerile atletice, a costat 867 de milioane de dolari, informează worldfootballinsider.com,citat de gsp.

Arhitecţii stadionului din Doha susţin că va fi cea mai flexibilă şi sofisticată din punct de vedere tehnologic, dar şi cea mai „prietenoasă” arenă cu mediul înconjurător pe care lumea a văzut-o, notează Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult