Acasa Sport-AutoSport Vezi finaliştii pentru Balonul de Aur

Vezi finaliştii pentru Balonul de Aur

scris de M.I.
252 Afisari

Fotbaliştii Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi Xavi Hernandez (FC Barcelona) sunt cei trei candidaţi la câştigarea ”Balonul de Aur” pe 2011, anunţă agenţiile de presă, după anunţul oficial de luni.

Vezi finaliştii pentru Balonul de Aur

Messi, care a mai câştigat trofeul în 2009 şi 2010, este din nou favorit şi are mari şanse de a-şi completa un hat-trick, în special pentru contribuţia sa la câştigarea Ligii Campionilor de către clubul catalan în finala cu Manchester United. Recordul de trofee este deţinut de actualul preşedinte al UEFA, Michel Platini, care a câştigat Balonul de Aur între 1983 şi 1986. Învingătorul va fi anunţat pe 9 ianuarie la Zurich, iar ceremonia va fi condusă de olandezul Ruud Gullit, câştigătorul Balonului de Aur din 1987.
La secţiunea antrenori, cele 3 nominalizări sunt britanicul Alex Ferguson (Manchester United), spaniolul Josep Guardiola (FC Barcelona) şi portughezul Jose Mourinho (Real Madrid). În 2010, premiul de cel mai bun jucător al lumii al FIFA şi Balonul de Aur s-au contopit în FIFA Balonul de Aur şi câştigătorul a fost stabilit de către antrenori, căpitanii echipelor naţionale şi jurnalişti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS