Acasa Sport-AutoSport Vuelta 2015: Fabio Aru (Astana) a câștigat ediția cu numărul 70

Vuelta 2015: Fabio Aru (Astana) a câștigat ediția cu numărul 70

scris de C.F.V.
28 afisari

Cea de-a 70-a ediție a Turului ciclist al Spaniei s-a încheiat duminică la Madrid cu victoria finală a rutierului italian în vârstă de 25 de ani Fabio Aru, de la echipa kazahă Astana, care a preluat tricoul roșu de lider după atacurile repetate din etapa ultimei șanse, cea de sâmbătă, cu 4 cățărări de primă categorie, ofensivă în urma căreia l-a detronat pe liderul de până atunci, olandezul Tom Dumoulin (Giant).

Fabio Aru

Fabio Aru

Devenit lider al formației Astana din a doua zi a cursei, pe 23 august, când arbitrii l-au scos din competiție pe italianul Vincenzo Nibali, din cauza unei greșeli a directorului tehnic, care l-a cărat ostentativ, cu mare viteză, agățat de mașină câțiva kilometri, sardul Aru a dus o luptă tenace pentru a câștiga Vuelta-70, ajutat din plin și de echipă, în special de spaniolul Mikel Landa, care, profesionist disciplinat, și-a făcut datoria până la capăt, deși de mai multă vreme a semnat pentru anul viitor cu Sky.

Pe locurile următoare s-au situat spaniolul Joaquim „Purito” Rodriguez, liderul echipei ruse Katiușa, la 1’17” și de polonezul Rafal Majka, de la echipa ruso-daneză Tinkoff — Saxo, care a prins ultima treaptă a podiumului, la 1’29”.

Ultima etapă, a 21-a, Alcala de Henares — Madrid, a fost câștigată după numai 93,7 km de de germanul John Degenkolb, o consolare pentru Giant după înfrângerea lui Dumoulin, care a terminat cursa pe locul 6 în final. Sprinterul german a fost înregistrat în 2h34’15”.

Iată clasamentul primilor clasați în Vuelta cu numărul 70:
1. Fabio Aru (Italia/Astana)
2. Joaquim Rodriguez (Spania/Katiușa) la 1:17.
3. Rafal Majka (Polonia/Tinkoff — Saxo) 1:29.
4. Nairo Quintana (Columbia/Movistar) 2:02.
5. Esteban Chaves (Columbia/Orica) 3:30.
6. Tom Dumoulin (Olanda/Giant) 3:46.
7. Alejandro Valverde (Spania/Movistar) 7:10.
8. Mikel Nieve (Spania/Sky) 7:26.
9. Daniel Moreno (Spania/Katiușa) 7:32.
10. Louis Meintjes (Africa de Sud/MTN) 10:46.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS