Acasa Sport-AutoSport Wimbledon 2012: Roger Federer – campion pentru a 7-a oara

Wimbledon 2012: Roger Federer – campion pentru a 7-a oara

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Elveţianul Roger Federer l-a egalat pe americanul Pete Sampras la număr de titluri câştigate la Wimbledon, după victoria din finala de duminică în faţa favoritului local, Andy Murray.

Roger Federer l-a invins pe Andy Murray in finala de la Wimbledon (foto: freecast.com)

Deşi a început cu stângul partida cu scoţianul Andy Murray, pierzând primul set cu 6-4, experimentatul Roger Federer a reuşit să îşi menţină calmul şi spre dezamăgirea britanicilor să obţină al 17-lea titlu de Grand Slam din carieră, după ce a câştigat următoarele 3 seturi în faţa numărului 4 ATP, scor 7-5, 6-3, 6-4. Astfel, cu exact o lună înainte să împlinească 31 de ani, elveţianul a triumfat pentru a 7-a oară în cariera la turneul disputat pe iarba de la Wimbledon egalându-l în clasamentul succeselor la prestigiosul turneu de tenis pe Pete Sampras.

Victoria de la Wimbledon este prima într-un turneu de Grand Slam pentru Roger Federer după turneul Australian Open câştigat în 2010. Graţie acestui succes, elveţianul îşi va adăuga în conturi încă 1.450.000 de euro, plecând de la turneul britanic şi cu 2000 de puncte ATP cu ajutorul cărora va redeveni numărul 1 mondial. Pentru Murray aceasta a fost prima finală din carieră la Wimbledon, acesta ratând şansa de a aduce primul succes al britanicilor în această competiţie din 1936.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult