Acasa Sport-AutoSport Wimbledon 2012: Serena Williams a obţinut al 5-lea titlu

Wimbledon 2012: Serena Williams a obţinut al 5-lea titlu

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Americana Serena Williams a câştigat al 14-lea titlu de Grand Slam, sâmbătă, 7 iulie, după victoria în faţa polonezei Agnieszka Radwanska de la competiţia găzduită de All England Club.

Serena Williams a invins-o pe Agnieszka Radwanska in finala de la Wimbledon 2012(foto:thejakartapost.com)

Serena Williams, care a câştigat primul titlu la Wimbledon din cele 5, în urmă cu 10 ani de zile în 2002, a reuşit să obţină un nou trofeu de Grand Slam la competiţia din Marea Britanie după o pauză de un an. Serena, ajunsă la 30 de ani, a reuşit să o învingă în finală pe adversara sa cu 7 ani mai tânără, numărul 3 WTA Agnieszka Radwanska, în 3 seturi, scor 6-1, 5-7, 6-2. La sfârşitul primului set, meciul a fost  întrerupt pentru 30 de minute din cauza apariţiei ploii, care nu a scos-o pe americană din ritm.

Agnieszka Radwanska a disputat finala de la Wimbledon, prima sa finală de Grand Slam din carieră, deşi cu o zi în urmă, vineri, a acuzat probleme respiratorii şi a fost nevoită să îşi anuleze conferinţa de presă. Victoria la Wimbledon îi aduce Serenei Williams 2000 de puncte WTA şi 1.450.000 de euro în conturi. Serena va juca în această ediţie de la Wimbledon şi finala la dublu feminin împreună cu sora sa, Venus Williams în faţa cehoaicelor Andrea Hlavckova şi Lucie Hradecka.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult