Acasa Sport-AutoSport Wimbledon 2012: Sorana Cîrstea a avansat în turul al II-lea.

Wimbledon 2012: Sorana Cîrstea a avansat în turul al II-lea.

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Prima româncă care a început competiţia de Grand Slam de pe iarba engleză a câştigat meciul din primul tur disputat în faţa franţuzoaicei Pauline Parmentier.

Sorana Cirstea a castiga primul meci de la Wimbledon 2012 (foto: opentenis.ro)

Românca Sorana Cîrstea, numărul 52 WTA, a învins-o pe locul 70 WTA, sportiva din Franţa Pauline Parmentier în două seturi, scor 6-4, 6-1 şi s-a calificat în turul al II-lea al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. În următorul tur, Cîrstea o va întâlni pe sportiva care a învins-o la Roland Garros, chinezoaca Na Li, ajunsă după eliminarea rapidă de la turneul parizian doar pe locul 11 WTA

Luni, alte 3 sportive din România intră în competiţia din Mare Britanie. Monica Niculescu, capul de serie numărul 29 al turneului pe iarbă, singurul cap de serie din România de la Wimbledon, joacă cu o altă franţuzoaică, Stephanie Foretz Gacon. Edina Gallovits – Hall o întâlneşte în o altă partidă pe sportiva din Spania Silvia Soler Espinosa în faţa căreia are un palmares negativ, în timp ce Alexandra Cadanţu va întâlni o altă sportivă din Rusia în primul tur, pe Maria Kirilenko, după ce la Roland Garros a fost învinsă de Maria Sharapova.

În afara de cele patru sportive care dispută partide luni, marţi mai intra în competiţii alţi 3 sportivi din România. Adrian Ungur, singurul reprezentant de pe tabloul masculin va juca cu slovacul Lukas Lacko, clasat cu 22 de poziţii ATP în faţa românului, în timp ce Irina Camelia Begu, numărul 63 WTA porneşte ca favorita in partida cu elveţianca Romina Oprandi, iar Simona Halep, numărul 41 WTA va avea de disputat o partida echilibrata in faţa ibericeiAnabel Medina Garrigues.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult