Acasa Sport-AutoSport Wimbledon. Simona Halep eliminată de Jana Cepelova (video)

Wimbledon. Simona Halep eliminată de Jana Cepelova (video)

scris de Z.V.
31 afisari

Simona Halep, a treia favorită, a fost învinsă surprinzător de Jana Cepelova (Slovacia), cu 5-7, 6-4, 6-3, marți, în runda inaugurală a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului.

Eșecul Simonei Halep, numărul trei mondial, este cea mai mare surpriză din primul tur la All England Club și confirmă forma slabă arătată de constănțeancă în ultima vreme.

Halep a pierdut după două ore și 16 minute și va coborî fără îndoială de pe podiumul ierarhiei mondiale, având în vedere că anul trecut a jucat semifinală la Wimbledon. Simona a ratat și un duel cu Monica Niculescu în turul al doilea.

Simona a început bine meciul, cu break, apoi a făcut 2-0, însă au apărut greșelile și Cepelova a întors scorul (2-3). De la erori neforțate, la duble greșeli consecutive, alternate cu lovituri foarte bune, jocul Simonei a fost unul previzibil, însă a reușit să se desprindă la 5-3. Cepelova a replicat și a făcut 5-5, dar Halep a reușit un nou break, iar apoi a închis setul (7-5), după o pauză de circa 12 minute pentru a primi îngrijiri la unghia unui deget de la piciorul stâng.

Halep a început bine și setul al doilea, cu cu break, dar apoi și-a pierdut serviciul și Cepelova a preluat conducerea cu 2-1. Jana Cepelova a reușit un break și s-a desprins la 5-3, Simona și-a recuperat serviciul (5-4), dar jucătoarea slovacă a câștigat setul cu 6-4.

Românca a început cu break și setul decisiv, dar și-a pierdut din nou ritmul inexplicabil și Cepelova a luat patru ghemuri la rând. Halep a avut o revenire dătătoare de speranțe (3-4), dar apoi Cepelova a făcut un break ”alb” pentru 5-3. Cepelova (22 ani, 106 WTA) a servit pentru meci, Halep a irosit trei mingi de break și a pierdut meciul.

Simona Halep a reușit trei ași în acest meci, dar a comis 7 duble greșeli (Cepelova doar una), a reușit 24 de lovituri direct câștigătoare (Cepelova 16), dar a făcut 34 de erori neforțate (Cepelova 20). Românca de 23 de ani a reușit să transforme doar 7 din cele 17 mingi de break (41%), față de 8/12 ale adversarei (67%).

Halep o învinsese pe Cepelova anul trecut, la US Open, în turul al doilea, cu 6-2, 6-1.

Simona Halep, după sferturi la Australian Open, a ieșit din turul al doilea la Roland Garros, iar acum a pierdut în primul tur la Wimbledon. Ea va primi pentru participare 29.000 de lire sterline și 10 puncte WTA. Simona Halep figurează și în proba de dublu, alături de Elena Bogdan, urmând să joace în primul tur pe favoritele numărul 7, Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Flavia Pennetta (Italia).

Simona Halep, cap de serie numărul 3 și locul trei WTA, va da piept în primul tur cu jucătoarea slovacă Jana Cepelova (106 WTA).

Wimbledon. Simona Halep - Jana Cepelova

Wimbledon. Simona Halep – Jana Cepelova

Meciul Simonei Halep va fi al doilea de pe terenul 1, conform programului de pe site-ul competiției. În primul meci de pe terenul 1, programat la ora 15:00, vor juca, la simplu masculin, brazilianul Thomaz Bellucci şi spaniolul Rafael Nadal, al zecelea favorit. Asta înseamnă că partida dintre Halep si Cepelova nu va începe mai devreme de ora 17:00.
Doar trei game-uri i-a cedat românca locului 106 WTA, în singurul meci direct disputat până acum. Halep are de apărat 780 de puncte în clasament după semifinala jucată de anul trecut.

„Nu mă gândesc că pot repeta rezultatul de anul trecut, deocamdată aștept primul tur, să văd cât de bine joc și voi încerca să câștig cât mai multe meciuri”, a spus Halep.

Dacă Simona Halep nu se gândește la repetarea rezultatului de anul trecut, o face George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

”Simona este o jucătoare foarte valoroasă, jucătoare de top, care chiar dacă trece printr-o perioadă mai dificilă, este capabilă de performanțe deosebite. La Simona ne putem aștepta chiar la disputarea finalei”, a spus președintele FR Tenis.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS