Acasa rss 1asig Wimbledon. Simona Halep, învinsă de Eugenie Bouchard

Wimbledon. Simona Halep, învinsă de Eugenie Bouchard

scris de Z.V.
3.176 Afisari

Românca Simona Halep, nr. 3 mondial, a ratat calificarea în finala feminină a turneului de la Wimbledon, al 3-lea de Mare Șlem al anului, fiind învinsă joi, în două seturi, 7-6 (5), 6-2, într-o oră și 34 minute, de jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, cap de serie nr.13.

În primul set, Simona Halep a fost cel puțin egala mai robustei sale adversare (cu 10 cm mai înaltă și cu un plus de 8 kg), dar a fost nevoită să cedeze, și doar la tie-break, din cauza unor veritabile ghinioane. Mai întâi, a călcat pe glezna îndoită, la scorul de 2-2, primind îngrijiri medicale și la piciorul stâng, cel drept fiind bandajat masiv încă dinaintea semifinalei, apoi, în tie-break, la 3-2 pentru ea, după 2 mini-break-uri, urma să servească de două ori, într-un moment în care își domina clar adversara. A intervenit, însă, un eveniment nedorit, destul de rar, în tribune, unei spectatoare i s-a făcut rău, ritmul jocului s-a rupt și Bouchard și-a adjudecat prima manșă. Care, încă o dovadă a echilibrului, a durat o oră, adică mai mult decât majoritatea meciurilor pe care le-a disputat, întregi, românca la actuala ediție.

Marcată și psihic, dar mai ales fizic, glezna stângă afectată nepermițându-i deplasarea pentru cea mai bună lovitură a ei, reverul în lung de linie, Halep a pierdut și setul 2, în numai jumătate de timp față de primul, dar nu fără a lupta cât a putut, inclusiv prin anularea a nu mai puțin de 5 mingi de meci.

Interesant este faptul că arbitru de scaun la acest meci a fost francezul Kader Nouni, același care a condus într-un mod contestat de mulți finala turneului de la Roland Garros în care Maria Șarapova a învins-o pe Simona Halep.

Pentru accederea în semifinalele turneului londonez, Halep va primi 780 puncte WTA și un cec de 440.000 lire sterline.

În finală, Eugenie Bouchard o va întâlni pe Petra Kvitova (Cehia), cap de serie nr. 6, care a dispus cu 7-6 (6), 6-1, de compatrioata sa Lucie Safarova (N.23).

Simona Halep o întâlnește, joi, pe canadianca Eugenie Bouchard (20 ani, cap de serie nr.13), în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Wimbledon.

Wimbledon. Simona Halep vs. Eugenie Bouchard

Wimbledon. Simona Halep vs. Eugenie Bouchard

Wimbledon. Simona Halep vs. Eugenie Bouchard. Reprezentanta țării noastre, a treia favorită la Wimbledon și principalul cap de serie rămas în cursă, a mai întâlnit-o o singură dată până acum pe Eugenie Bouchard, anul acesta la Indian Wells (SUA), victoria revenind atunci Simonei Halep, cu 6-2, 1-6, 6-4.

Bouchard a reușit să o elimine în sferturi, cu 6-3, 6-4, pe germanca Angelique Kerber (nr.9), într-o partidă disputată miercuri la All England Club. Tot miercuri, Simona Halep (22 ani) eliminase o altă reprezentantă a Germaniei, Sabine Lisicki (nr.19), în fața căreia s-a impus cu 6-4, 6-0, în mai puțin de o oră de joc.

Wimbledon. Simona Halep vs. Eugenie Bouchard Partida dintre Halep și Bouchard va consemna și o premieră, cele două fiind primele reprezentate ale țărilor lor care au reușit să se califice în semifinale prestigiosului turneu de la Wimbledon.

Meciul dintre Halep și Bouchard, singurele jucătoare care au atins anul acesta sferturi de finală la cele trei turnee de Mare Șlem, va fi al doilea de pe terenul central, după semifinala Kvitova — Safarova. Halep s-a oprit anul acesta în sferturi la Australian Open și a jucat finala la Roland Garros, pierdută în fața rusoaicei Maria Șarapova. Bouchard a fost învinsă în semifinale la Melbourne (de Șarapova) și tot în penultimul act la Roland Garros (de chinezoaica Na Li). Simona Halep are în palmares șapte titluri WTA, în timp ce Bouchard a câștigat un singur turneu WTA, în mai, la Nurnberg.

Wimbledon. Simona Halep vs. Eugenie Bouchard În cealaltă confruntare din penultimul act al turneului londonez se vor întâlni două jucătoare din Cehia, Petra Kvitova (N. 6) și Lucie Safarova (N. 23), de la ora 15,00 (ora României), pe terenul central. Kvitova, laureată în 2011 la Wimbledon, s-a calificat în semifinalele după ce a învins-o cu 6-1, 7-5 pe compatrioata sa Barbora Zahlavova-Strycova, în timp ce Safarova, locul 23 în clasamentul mondial, a trecut în optimi de rusoaica Ekaterina Makarova, cu 6-3, 6-1. Semifinalistele și-au asigurat fiecare câte 780 puncte WTA și 440.000 lire sterline.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS