Acasa Sport-AutoSport Yaya Touré desemnat cel mai bun jucător african din 2013

Yaya Touré desemnat cel mai bun jucător african din 2013

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Ivorianul Yaya Touré a fost desemnat pentru a treia oară consecutiv cel mai bun fotbalist african al anului, ȋn seara de joi 9 ianuarie, la Lagos.

Yaya Touré desemnat cel mai bun jucător african din 2013 (foto:thesunt.co.uk)

Yaya Touré care joacă la Manchester City, i-a devansat în clasamentul anului 2013 pe nigerianul John Obi Mikel (Chelsea) și pe compatriotul său Didier Drogba (Galatasaray Istanbul). ”Mulțumesc familiei pentru susținere și îl felicit pe John Obi Mikel, care merita în aceeași măsură premiul”, a declarat Yaya Touré după ce a fost premiat.

Yaya Gnégnéri Touré, mijlocaș de 31 de ani, nu a câștigat niciun trofeu cu Manchester City sau cu selecționata ivoriană în 2013, dar s-a remarcat prin prestațiile sale, atât la echipa de club, cât și la naționala ”Elefanților”. În decembrie își adjudecase trofeul de ”jucătorul african al anului” acordat de BBC. Toure a acumulat 373 de puncte, John Obi Mikel a fost creditat cu 265 puncte, iar Didier Drogba cu 236 puncte, de un juriu format din selecționeri și directori tehnici naționali.

John Obi Mikel, 26 ani, a câștigat Cupa Africii pe Națiuni cu Nigeria în 2013, dar și Europa League cu Chelsea. Ultimul jucător nigerian care a fost desemnat fotbalistul african al anului a fost Nwankwo Kanu, în 1999. Didier Drogba, 35 ani, și-a adjudecat trofeul în 2006 și 2009, iar în 2012 a ocupat locul al doilea.

Cel mai bun antrenor a fost desemnat Stephen Keshi, care a condus ”Super Vulturii” nigerieni la titlul continental în februarie anul trecut, iar apoi a calificat echipa la Cupa Mondială din Brazilia. Nigeria a fost, de altfel, desemnată cea mai bună echipă a anului, în timp de titlul de cel mai bun club a revenit grupării egiptene Al Ahly Cairo. Titlurile de legende ale anului au revenit antrenorilor Bruno Metsu și José Faria, ambii decedați în luna octombrie, potrivit Agerpres.

Echipa ideală a ”continentului negru” în 2013: Vincent Enyeama (Nigeria) — Ahmed Fathi (Egipt), Mehdi Benatia (Maroc), Kevin Constant (Guineea) — John Obi Mikel (Nigeria), Yaya Touré (Cote d’Ivoire), Mohamed Aboutrika (Eipt), Jonathan Pitroipa (Burkina Faso) — Emmanuel Emenike (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon). Antrenor: Stephen Keshi (Nigeria).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult