Acasa Sport-Auto Turcia: Galatasaray, campioană pentru a 18 a oară

Turcia: Galatasaray, campioană pentru a 18 a oară

scris de A.B.
10 afisari

Galatasaray a câştigat pentru a 18-a oară campionatul Turciei, după un scor 0-0, cu marea sa rivală Fenerbahce, triumf ce a fost urmat de violenţe între suporteri. Galatasaray, care nu mai câştigase titlul naţional din 2008, a încheiat sezonul cu un punct avans faţă de Fenerbahce.Cele două grupări rivale au acum în palmares câte 18 titluri de campioană.

galata

foto: haberdar.com

Câştigarea campionatului de către Galatasaray a dus la violenţe între suporteri, numeroşi poliţişti intervenind în zona stadionului cu gaze lacrimogene şi cu tunuri de apă pentru a-i calma pe fani. De asemenea, o maşină a poliţiei a fost incendiată, iar mai mulţi poliţişti au fost răniţi de pietrele aruncate de suporteri.

Suporterii echipei Fenerbahce au rupt şi au aruncat scaunele din tribune, de pe stadionul Şukru Saracoglu, după care au intrat pe teren. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, iar mai mulţi suporteri au fost răniţi.

Jucătorii formaţiei Galatasaray au fost nevoiţi să aştepte mai mult timp în vestiar şi au refuzat să primească acolo trofeul.

„Nu se primeşte o cupă în vestiar”, s-a plâns tehnicianul Fatih Terim.

Sâmbătă după-amiază, trei suporteri ai echipei Fenerbahce au fost răniţi în timpul unor conflicte cu rivalii de la Galatasaray şi o altă persoană a fost rănită într-un incident cu fani greci veniţi la Istanbul pentru finala Euroligii de baschet.

În oraşul Sivas, un suporter în vârstă de 29 de ani al echipei Galatasaray a fost înjunghiat, iar la Denizli un bărbat de 46 de ani a suferit o criză cardiacă în timp ce urmărea meciul.

Rivalitatea tradiţională dintre Galatasaray şi Fenerbahce s-a intensificat în acest sezon, din cauza scandalului meciurilor trucate din campionatul 2010/2011, în special partide ce au permis echipei din partea asiatică a Istanbulului să câştige titlul. Zeci de persoane sunt urmărite penal pentru implicarea în trucarea a 19 meciuri din prima şi din a doua ligă din Turcia, printre acestea numărându-se şi preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult