Acasa rss 1asig WTA Cincinnati: Halep, ȋnvinsǎ de Sharapova ȋn sferturi

WTA Cincinnati: Halep, ȋnvinsǎ de Sharapova ȋn sferturi

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Simona Halep, învinsă de Maria Sarapova în sferturi la Cincinnati. Românca pierde din nou în decisiv în faţa rusoaicei.

WTA Cincinnati: Halep, ȋnvinsǎ de Sharapova ȋn sferturi (foto:wtatennis.com)

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Maria Sharapova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Primul set a fost unul al break-urilor. Cele două jucătoare nu au putut să-şi fructifice serviciul, cu o excepţie, realizată de Halep, la scorul de 2-1, iar românca a reuşit să câştige primul set, cu 6-3.  Aflată în dificultate, Sharapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, întârzierea serviciului şi mingile aruncate greşit în momentele în care se pregătea să servească. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi după primul set a cerut să meargă la cabine pentru a-şi schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute.

Halep nu a părut afectată de pauză şi a început bine al doilea set. Ea s-a distanţat la 2-0, după un break în ghemul al doilea, dar din acel moment Sharapova a trecut la conducerea jocului. Fără a mai face cadouri şi cu lovituri din ce în ce mai puternice şi mai precise, care au zdruncinat apărarea Simonei Halep, rusoiaca a reuşit două break-uri la rând, şi-a câştigat în premieră serviciul la scorul de 1-2 şi a urcat scorul la 3-2 în favoarea ei. Halep a avut o tresărire de orgoliu, egalând pe serviciul adversarei, însă Sharapova a făcut rebreak şi a dus apoi scorul la 5-3. La 5-4, Sharapova a avut 40-0 pe serviciul ei, Halep a egalat, dar rusoiaca a câştigat până la urmă setul, cu 6-4, după aproape 50 de minute de joc. Înaintea decisivului, românca a mers şi ea la vestiare. Ea a început la fel de bine şi acest ultim set, a condus din nou cu 2-0 şi, tot ca în setul precedent, a fost egalată. Apoi cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 4-4, când Sharapova a reuşit break-ul, ȋnvingȃnd ȋn final cu 6-4.

La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins tot faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanţa avea de apărat 225 de puncte la turneul american. Simona Halep va participa săptămâna viitoare la turneul Premier de la New Haven, unde este deţinătoarea trofeului.

3 comentarii

UnUL 16-08-2014 - 08:57

Complexul Șarapova acționează în continuare.

neacsum 16-08-2014 - 19:09

Cred ca atrebuie sa imi fac analizele, am simtit in urina ca va castiga Halep si uite ca a iesit negativ . Nasol.

neacsum 16-08-2014 - 20:31

Cand Halep va avea psihicul si caracterul Sarapovei, poate o va bate… Dar poate e mai bine sa ramana asa …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult