Acasa Stiinta-IT Cipuri implantate în creier uman: Compania lui Elon Musk a primit avizul pentru efectuarea studiului

Cipuri implantate în creier uman: Compania lui Elon Musk a primit avizul pentru efectuarea studiului

scris de Misu Andrei
94 Afisari

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, a anunțat că U.S. Food and Drug Administration (FDA) a dat undă verde primului său studiu clinic pe om.

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, a declarat joi că U.S. Food and Drug Administration (FDA) a dat undă verde primului său studiu clinic pe om, o piatră de hotar critică după luptele anterioare pentru a obține aprobarea, potrivit Reuters.

Confirmarea FDA „reprezintă un prim pas important care va permite într-o zi tehnologiei noastre să ajute mulți oameni”, a spus Neuralink într-un tweet. Nu a detaliat obiectivele studiului, spunând doar că nu recrutează încă și mai multe detalii vor fi disponibile în curând.

Neuralink și FDA nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Musk consideră că implanturile cerebrale ar putea vindeca o serie de afecțiuni, inclusiv obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia, precum și să permită navigarea pe internet și telepatia. A făcut titluri la sfârșitul anului trecut când a spus că este atât de încrezător în siguranța dispozitivelor încât ar fi dispus să le implanteze copiilor săi.

În cel puțin patru ori din 2019, Musk a prezis că Neuralink va începe studiile pe oameni. Dar compania a căutat aprobarea FDA abia la începutul anului 2022, iar agenția a respins cererea, au declarat șapte angajați actuali și foști angajați pentru Reuters în martie.

Potrivit angajaților, FDA a subliniat lui Neuralink câteva preocupări care trebuiau abordate înainte de a sancționa studiile pe oameni. Problemele majore au implicat bateria cu litiu a dispozitivului, posibilitatea ca firele implantului să migreze în creier și provocarea de a extrage dispozitivul în siguranță, fără a deteriora țesutul cerebral.

Neuralink, fondată în 2016, a făcut obiectul mai multor anchete federale.

În mai, parlamentarii americani au îndemnat autoritățile de reglementare să investigheze dacă alcătuirea unui grup care supraveghează testarea pe animale la Neuralink a contribuit la experimente greșite și grăbite.

Departamentul Transporturilor cercetează separat dacă Neuralink a transportat ilegal agenți patogeni periculoși pe cipuri îndepărtate din creierul maimuțelor fără măsuri adecvate de izolare.

Neuralink este, de asemenea, investigat de Biroul Inspectorului General al Departamentului Agriculturii din SUA pentru posibile încălcări ale bunăstării animalelor. Această sondă a analizat, de asemenea, supravegherea de către USDA a Neuralink.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS