Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Copiilor care stau cu ochii în telefoane, tablete și televizoare li se dezvoltă mai greu creierul

Copiilor care stau cu ochii în telefoane, tablete și televizoare li se dezvoltă mai greu creierul

scris de Misu Andrei
94 afisari

Un studiu făcut de cercetători de la un spital de pediatrie din Cincinnati a arătat că micuții care stau toată ziua cu telefoanele și cu tabletele în mână au probleme, fiindcă părțile creierului care răspund de autocontrol și de limbaj se dezvoltă mai greu, a notat US Today. Deocamdată nu este clar cum se produc schimbările care afectează dezvoltarea copiilor, dar este cert că sunt probleme pentru cei care nu se dezlipesc de gadgeturi. Au fost studiați 47 de copii Pentru acest studiu, 47 de copii sănătoși din Cincinnati, toți cu vârste cuprinse între trei și cinci ani, au fost puși la rezonanțe magnetive și la testări cognitive.

Studiul n-a reușit să determine cum se produc modificările la nivelul creierului din pricina ecranelor, dar a arătat că viteza de reacție a fost afectată de acestea. „Aceste descoperiri arată necesitatea de a înțelege efectul ecranelor asupra creierului, mai ales în etapele din copilărie în care acesta se dezvoltă accelerat, astfel încât furnizorii, factorii de decizie și părinții să poată să stabilească limite sănătoase”, a declarat doctorul John Hutton, autorul studiului. Studiul a fost publicat de revista de specialitate „Jama Pedriatics” și vine în completarea altor studii despre același subiect: cum afectează orice tip de ecran dezvoltarea creierului la copii și tineri.

Fără telefoane și tablete la masă, în mașină și în dormitor
Părinții ar trebui să stabilească ferm momentele și locurile în care copiii nu vor avea voie să pună mâna pe telefoane și tablete. De exemplu, în timpul meselor sau când se află în mașină. Iar când ajung în dormitor, copii ar trebui să nu mai aibă niciun aparat cu ecran asupra lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult