Acasa Stiinta-IT Detalii înfricoșătoarea despre creatura ”Jǫrmungandr”

Detalii înfricoșătoarea despre creatura ”Jǫrmungandr”

scris de Șt. C
507 Afisari

Paleontologii au dat publicității noi detalii despre o nouă specie de mosasaur cu „sprâncene furioase”, care a trăit acum 80 de milioane de ani.

Oamenii de știință au numit o specie străveche de șopârlă de mare gigantică, cu „sprâncene furioase” și coadă butucănoasă, după Jörmungandr, un șarpe de mare din mitologia nordică.

Înfricoșătoarea creatură, Jǫrmungandr walhallaensis, a trăit în urmă cu 80 de milioane de ani într-o mare antică din ceea ce este acum Dakota de Nord.

Dacă ați pune înotătoare pe un dragon Komodo și l-ați face foarte mare, așa ar fi arătat”, a declarat într-un comunicat Amelia Zietlow, autoarea principală, studentă postdoctorală în biologie comparată la Școala de absolvenți Richard Gilder a Muzeului American de Istorie Naturală, potrivit Live Science.

Zietlow și colegii săi au descoperit craniul aproape complet, maxilarele, coloana cervicală și câteva vertebre ale unui mosasaur de 7 metri lungime în 2015, în Walhalla, Dakota de Nord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS