Acasa Stiinta-ITIT Doodle 4 Google Romania mea este… 1 Decembrie

Doodle 4 Google Romania mea este… 1 Decembrie

scris de L.M.
58 afisari

Google a pregătit un doodle special pentru a marca Ziua Naţională a României – 1 Decembrie. Desenul a fost făcut de o elevă din Suceava.

1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei - Cum arata Google

1 Decembrie Ziua Naţională a României. Cum arată Google

O elevă de clasa a VIII-a a câştigat competiţia Doodle 4 Google în care au fost depuse peste 10.000 de lucrări având ca temă Ziua Naţională a României, a anunţat Google România. Potrivit companiei organizatoare, desenul Iasminei Maria Răceanu, din clasa a VIII-a B, Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava, a fost desemnat de public drept câştigător dintre cele peste 10.000 lucrări participante în competiţia cu tema ‘România mea este…’.

Logo-ul Google imaginat de către câştigătoare va fi publicat pe pagina de start a Google România în data de 1 Decembrie, putând fi admirat de milioane de români. Pentru această performanţă Iasmina Maria Răceanu a fost recompensată cu un premiu în valoare de 15.000 de lei şi cu o bursă de tehnologie în valoare de 20.000 lei pentru şcoala unde învaţă.

Desenul câştigător a fost ales de către public dintre cele 30 selectate de juriu pentru faza semifinalei. Alături de marele câştigător, alţi zece finalişti, cinci la categoria clasele I-IV şi cinci de la clasele I-VIII, au fost premiaţi în cadrul unei gale desfăşurate în Bucureşti, primind fiecare câte o tabletă. Concursul Doodle 4 GoogleRomânia mea este…’, organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi TVR, s-a adresat tuturor elevilor din clasele I-VIII din România.

Ziua Naţională a României este sărbătorită la data de 1 Decembrie, având ca semnificaţie Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România din decembrie 1918.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult