Acasa Stiinta-ITIT Accesul la internet „trebuie sa fie gratuit”

Accesul la internet „trebuie sa fie gratuit”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Inventatorul internetului militeaza pentru accesul gratuit la acest serviciu, sustinand importanta apartenentei la o societate informationala. Tim Berners-Lee a declarat pentru BBC ca i-ar placea ca accesul la internet sa fie „o facilitate standard” pentru toti oamenii. In opinia sa, internetul ar putea juca un rol important si in accesarea serviciilor medicale, transmite Radio Romania Actualitati.


„Initial am crezut ca trebuie sa le oferim apa, acces la servicii de sanatate si apoi luxul accesului la internet, dar nu este chiar asa. Internetul poate juca un rol important in accesarea serviciilor medicale”, a spus Tim Berners-Lee. El a specificat ca, in prezent, doar 20% din populatie are acces la acest serviciu. Potrivit lui Tim Berners-Lee, internetul ar putea ajuta oamenii sa isi creeze propriile comunitati in functie de interese si sa impartaseasca informatii relevante pentru ei. Tim Berners-Lee a recunoscut ca, in prezent, conexiunile la internet sunt scumpe si deseori sunt taxate de guvernele din intreaga lume. In aceste circumstante, el a sugerat ca operatorii de servicii de internet sa ofere conexiuni gratuite, pentru a populariza internetul si a determina oamenii sa plateasca ulterior, pentru internet de mare viteza. Pe de alta parte, inventatorul internetului si-a manifestat ingrijorarea fata de evolutia lumii web si fata de probleme ca neutralitatea si confidentialitatea online.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS