Acasa Stiinta-ITIT Actualizari la camerele foto Sony

Actualizari la camerele foto Sony

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Utilizatorii modelelor de camere foto SLR digitale Alpha dispun acum de un control sporit pentru crearea fotografiilor, cu zgomot de imagine redus, cu ajutorul aplicatiei Image Data Converter.


Versiunea 3.2 a aplicatiei Image Data Converter SR beneficiaza de noi algoritmi ce reduc semnificativ zgomotul de imagine, chiar si la setarea inalta a valorii ISO, in timpul convertirii imaginilor RAW in fisiere JPEG. Actualizare gratuita pentru reducerea zgomotului de imagine, la valori ISO ridicate. Pentru descarcarea noii actualizari vizitati: http://support.sony-europe.com/dime/digistill/alpha/alpha.aspx?

0 comentariu

caramache 05-10-2010 - 00:51

Nu am fost…dar…
Nu am fost graditzinist, dar….am fost pionier dorind sa devin genist leist, utemist visator telegrafist trezit de gornist soldat negradat pe fonctie de incarcator ochitor tanchist lustragist de bocanc caprarist, sindicalist comunist profesionist producator de scoabe si saibe cu pilele din dotare si cu turnatorii din spinare in catare, reverzist artilerist felinarist cu papagalul inchis usurandu-ma pe arini si visand la artari, demisionat din productie din cauza de constitutie. Satiscafuti?
P.S. Ba gri-gri, cum de sarisi de chiorlektivizarea rosie din anii ’60 ca rusii se carabanisera inca din ‘58? Esti memorialist lapsusist chior geasist pingelist uituc dejist brejist?

caramache 05-10-2010 - 00:58

Sefu’, nascut in monarhie, satul de atata traire in regimul de dejocratie po-pu-la-ra cu „Leninismul ni-e far si tarie si-avant / Cu credinta urma-vom partidu’ ne’nfrant …bala bla bla…Infratit fi-va vesnic al nostru popor / Cu poporul sovietic eliberator …bla, bla, bla”, Uresese / Bastion al pacii ie !” , „La interne Teohari / Ne-a scapat de toti talharii” ” Ana, Luca si cu Dej / Baga spaima in burgheji” si alte sperante si bucurii de-ale tale si neamurilor tale spre deeosebire de deznadejdele si uraciunile pe care le-am suferit eu si ai mei de la foamelia ta de neispraviti descaltati incaltati cu ce-au confiscat si furat, imi permit sa stiu mai multe despre comunism decat ti-au povestit ai tai cu originea sanatoasa, baloasa si extrem de banoasa. Mai mult, din cauza neamurilor tale care mi-au condamnat partinic trecutul meu burghezo-mosieresc dusmanos clasei conducatoare muncitoare pradatoare, aliata cu mojicimea intovasrasita choirlektivista geasist stakanovista, nu am putut sa-mi continui studiile in scolile unde 80% din locuri erau rezervate odrasleor netoate si idioate ale alora cu origine sanatoasa bagaia-si inapoi de unde-au iesit. Asa ca, bai pulifrici, sa nu indraznesti sa-mi dai mie lectii despre regimul comunist dejist..

caramache 05-10-2010 - 01:00

Cat despre secolul de aiureala al lui Pelticle – cel mai iubit fiu al poporului roman, intelept carmaci pe el sa te …fecalezi, secretar general supt caprar congenital, l-am fumat si pe asta cativa ani inghetand in casa, fara nimic pe masa, in intunecime groasa, in timp ce tu, neamurilii tale, si toate leprele de teapa ta precum limbrici politruci, limbisti vadimisti, guristi porcesti si alte greturi de chiultiura si harta natzukal rumaneasca cu, sau fara iepoleti, se indopau de la gospodaria de partid, magazinele cu circuit inchis, si alte daraveri d’astea pentru fiii cacaciosi de credinciosi, fiicele cretine de-atata grasime si pucelusii progeniturilii dumnealor de ambe sexe, va bucurati de ceausism in Ceaushima. Hai siktir – si fecaleaza-te mai departe cu gura deschisa-ti la spate. Pa’ si pu’ la stabimea camumflata cu cap de tinichea, sarma in nas si sfoara pe umeras.

marian ionescu 05-10-2010 - 08:13

intr-adevar, cartea a fost editata in conditii grafice excelente, iar scriitorul demonstreaza valente scriitoricesti remarcabile, pline de adevar, justitie si cu un pronuntat caracter academic, asa cum a fost si activitatea domniei sale in cadrul armatei. Pacat ca cei pe care dansul ii huleste acum cu „alese cuvinte” (de unde le-o fi cules? ca pe unde umblu eu nu am auzit astfel de cuvinte) nu i-au acceptat autopropunerea domniei sale de promovare in functie si grad pentru mentinerea in randurile MApN pe care il respecta si apreciaza cu atata claritate…. poate ca de aceea aceasta refulare.

Dumitru Leonte 05-10-2010 - 13:55

Este posibil sa aveti dreptate, dar… dreptul la indoiala ma obliga la circumspectie. De-ar fi precum spuneti, ar exista un document in memoria caruia s-ar gasi aceasta „autopropunere”; asa este in armata, orice solicitare se mantioneaza intr-un raport. Or, daca ar exista asa ceva, ma indoiesc ca nu ar fi fost aruncata in „gura presei”! Relativ la carte, mi s-a părut un joc, un joc, intr-adevar, cu realitati din cele mai grave, care au pus de mult timp in clocot starea morala a Armatei. Daca vreti, cartea de eseuri „Libertati asumate”, a aceluiasi Costinel Petrache, publicată cand inca era in activitate, este mult mai aspra, mult mai severa, mult mai neinduratoare… Acolo este adevarat radiografie a mizeriei morale din instituţia militara româneasca! Or daca si-ar fi dorit, precum sustineti, „promovarea in functie si grad pentru mentinerea in randurile MApN”, nu ar fi adoptat o astfel de atitudine a contestării severe; si-ar fi laudat sefii, precum au făcut-o si o fac toti ceilalti…

fanu lu kingu 08-10-2010 - 11:26

Pentru a se ridica deasupra condiţiei care îl împiedica de ceva vreme sa se mai uite in oglinda, PETRACHE, s-a autointitulat in adresa de email cpking (in domeniul patologic găsim destule exemple de subiecţi care se cred regi, suverani, mari comandanţi de oşti etc.), dintr-o tendinţa caracteristica pigmeilor care se ridica inutil pe vârfuri sa cuprindă mai mult din orizontul care îl apăsa acum de grija ca nu va mai avea cu ce-si hrăni burdihanul.
A încercat din răsputeri sa mai sugă din banii si aşa puţini ai militarilor activi, cumulând pensia cu salariul, si când nu s-a mai putut a plecat pe uşa din dos înverşunat pe toate si pe toţi care nu l-au putut face nici general (offf…), si care nici măcar astăzi nu-si cer scuze ca nu l-au putut ridica pe soclul pe care se voia cocoţat, pentru “meritele” sale.
Unul dintre aceste merite ar fi prodigioasa sa revărsare de voma pe hârtie cu pretenţii de „ştiinţă”. După cum menţionam, m-am apucat sa-i citesc opera in scopul de a-l propune pentru premiul Pulii tzer. Redau mai jos un alt fragment din „operele sale alese” unde Kingu’ debutează in “forţa”:

“Apărare vs securitate. Ce se întâmplă?
Secolul XXI. Apărarea şi securitatea, în practica şi filozofia care le exprimă geopolitic şi geostrategic cel mai bine, trăiesc conceptual, sub presiunea unui dramatism el însuşi asimetric, condiţia redefinirii. A redefinirii prin circumstanţializarea lor operaţională la realităţile de fond ale secolului XXI.”

…după care concluzionează apoteotic…
“Apărarea şi securitatea, concepte fundamentale ale existenţei naţionale în secolul XX, departe de se globaliza, dar tinzând spre globalizare, trăiesc imperativ metamorfoza strategică a reconsiderării.”
Sursa: UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE „CAROL I” Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice cu participare internaţională, 19-20 noiembrie 2009, Bucureşti

fanu lu kingu 08-10-2010 - 11:28

Nenică … asta da ştiinţă de carte ….cum se înghesuie ele cuvintele la poarta vorbirii fără sa stea la coada …
Ce or fi inteles cei care au asistat la abracadabranta cascada de cuvinte alăturate in acest text? Nu-mi vine in minte decât finalul unui banc: dar cu maimuţa ce-ai avut?
Cu siguranţa acest gen de strateg clarvăzător care merge pe strada cu ochii închişi poate fi cel mai bun redactor sef al unui ziar sortit eşecului înainte sa apăra. Da-ti-I şansa fraţilor ca mulţi s-ar bucura sa vadă renăscând revista URZICA. Staţi aproape ca nici nu ştiţi ce pierdeţi vorba cuiva. Urmează …
Un avid cititor de opere alese ale fondatorului premiilor gememereu.

Nenică … asta da ştiinţă de carte ….cum se înghesuie ele cuvintele la poarta vorbirii fără sa stea la coada …
Ce or fi inteles cei care au asistat la abracadabranta cascada de cuvinte alăturate in acest text? Nu-mi vine in minte decât finalul unui banc: dar cu maimuţa ce-ai avut?
Cu siguranţa acest gen de strateg clarvăzător care merge pe strada cu ochii închişi poate fi cel mai bun redactor sef al unui ziar sortit eşecului înainte sa apăra. Da-ti-I şansa fraţilor ca mulţi s-ar bucura sa vadă renăscând revista URZICA. Staţi aproape ca nici nu ştiţi ce pierdeţi vorba cuiva. Urmează …
Un avid cititor de opere alese ale fondatorului premiilor gememereu.

fanu lu kingu 08-10-2010 - 11:30

? Am înţeles că ai scris nişte cărţi de se înghesuie lumea să ţi le cumpere. Ţi le-a citit, mă Literatule, cineva cu scaun la cap? Cu tipul asta de “discurs” probabil că vrei să scoţi lumea în stradă…să inciţi la revoltă…să incerci să termini ce nu ţi-a ieşit la revoluţie, politruc nenorocit, cand alergai disperat cu pistolul mitralieră încărcat, să împuşti şi tu ceva, să ai şi tu o contribuţie la victorie ca să-ţi acoperi trecutul murdar, anticeauşist… Sau crezi ca lucrurile astea nu le ştie nimeni… Sau poate crezi că nu te-a aflat nimeni atunci când, plictisit să te joci cu Tine, onanistule, incercai să mai hartuieşti pe cineva, să-ţi potoleşti poftele bolnave.. O să-ţi placă, cu siguranţă, ce urmează… Cât de curând…

fanu lu kingu 08-10-2010 - 11:31

Costinele, Costinele….

Te-am lăsat un pic în pace să-ţi retrăieşti amintirile şi să te mai cuminţeşti, dar iar ai uitat să-ţi administrezi medicamentele ce te mai ţineau, cât de cât, la linia de plutire şi iar ai făcut o criză din acelea urâte. Ţi-a spus să nu te mai uiţi în oglindă că te îngrozeşti de ceea ce vezi şi începi să latri şi să împroşti în trombă, năvalnic, din umorile adâncurilor tale putrede şi mirosinde.
Dacă ţi-a dat voie eurotribunul să scrii în paginile gazetei lui, cum poţi tu, mă netrebnicule, să le întini cu frustările tale şi să faci pe altul javră ordinară când tu ai fost o viaţă întreagă un lingeblide, o jigodie pribeagă, bătută de soartă, plouată şi aciuită pe la porţile celor care-ţi mai zvârleau un ciolan de ros ca să atingi şi ziua de mâine.
Cum poţi tu, mă nevertebratule, să vorbeşti şi să susţii condiţia socială a celor care îşi cer drepturile în această ţară? Crezi că ei nu te-au citit că eşti un putregai uman care, uitat de toţi şi de toate, te agăţi cu disperare de oricine îţi iese în cale, pe care îl consideri responsabil de nerealizarea ta în viaţă pe toate planurile, de faptul că te-ai visat general şi ai ajuns un ratat, fără conştiinţă, fără prieteni, fără colegi şi fără familie. Şi, mai mult, fără Dumnezeu. Cine crezi că te mai ascultă, mă disperatule? Orice om trăieşte şi încearcă să lase eternităţii o urmă a trecerii pe acest pământ care rabdă şi pe câte unii ca tine, pentru a înţelge de ce trebuie să ne ferim de Satan. Un pom sădit, un copil, o casă… Ce vrei să laşi în urmă, mă frustratule, cănd nu va vrea nimeni să te ducă, de silă, la groapă?

Balbaitul 08-10-2010 - 16:57

Va inteleg, dar oricat v-ati stradui tot asta ramaneti(I):

e zarvă pretutindeni, nelinişti şi nesomn,
tresaltă Submarinul în ropote târzii,
se freacă trainic puntea şi fiecărui pom
i se ridică-n ramuri portretul cui nu ştii…

acum este momentul, trecut prin timp şi rugi,
al ultimei impresii stăpânului total,
să îi arate-n lume cât i-au mai fost de slugi,
în aria băloasă a ultimului bal…

regizori, scenografi, recuzitori, sufleuri
aşteaptă tremurând torpila primei scene,
de-atât vacarm hipnotic, mai-mai că te-nfiori
şi-ncepi, în pragul firii, de toate a te teme…

din valurile plate, cu părul harcea-parcea,
privirea sfertodoctă şi fruntea fără sens,
apare-adus pe braţe Reptilian Tagarcea
să ia în probă circul acestui trist consens…

acum îşi joacă soarta, e ultima sa carte,
un rol în care, poate, va triumfa sau nu,
încearcă disperat, mai mult ca toţi, s-arate
că el e cel dintâi şi, niciodată, tu…

urale prin toţi porii, bojogi şi prin rărunchi,
gonflabil întru toate, Garinus e în tot,
„cartelul” de îndată îi cade în genunchi
şi bale decorează sec fiecare bot…

începe ritualul căderii în extaz,
imensul gol gonflabil suportă iar supliciul
ca-n ridicarea stearpă a marelui pavoaz
„cartelul” să îi lase-n sughiţuri licuriciul…

Balbaitul 08-10-2010 - 17:01

Va inteleg, dar oricat v-ati stradui tot astia ramaneti(II):

în capul listei este, nu se putea de fel,
Totalian Ogreaţă, cu pofta-i fără fund,
urma Reptilianul, apoi şi Trădărel
ce luminau erotic acest tablou imund…

o notă specială prindea contur aici,
în slava dedicată terorii fără mal,
onorul fără noimă la sfântul licurici,
având ca prestatoare(!) … V.B.-ul infernal…

recordul lui e tare, de nebătut cumva,
un licurici aievea, un copy paste sublim,
Cadrili(anul) nostru avea asupra sa,
dovadă a iubirii prestată submarin…

Tagarcea, fondatorul supremei decăderi,
a orchestrat un bis, avându-l drept prim-plan
şi-atunci spre licurici, în dense adieri,
s-a aruncat strategic, cu patos conjugal…

exemplul lui a fost invidiat de-ndată
şi-onorul submarin s-a tot multiplicat,
„cartelul” a sărit, cu toţii laolaltă,
să-i lase lui Garinus „serviciul” extraplat…

Preşurian, John Bosty simţeau că toate ard,
Ceistograf Făcutu trăia într-o himeră,
ce râvnă mai presta cretinul Găunard
şi ce lipici în pofte avea domn` Frapieră…!

Taurian, ce vervă, mai-mai că te-nfioară!
Valsurian era topit în toate cele,
Galinianul, parcă, trăgea discret să moară,
Zgălbilă se-antrena, sedus, după perdele…

Istorian lucra, deja, la cartea vieţii,
o enciclopedie erotică-ntr-un sens,
iar Urechelianu-n grandoarea dimineţii
trăgea, cu foc, de manşa acestui grav consens…

Balbaitul 08-10-2010 - 17:04

Va inteleg, dar oricat v-ati stradui tot astia ramaneti(III):

Silvarian Subtilu a fost în recital
mai mult decât rândaşul omagiului bucal,
a fost de-un standard care părea fără egal
chiar şi pentru aceia născuţi în carnaval…

semnificând un duo de neinvidiat,
apare Aplecatu să-ncheie calendaru`,
îi stă alături, demn, în tot acest merd
atât de plin de el, prea golul Corcodaru…

dar, iată, de 1,91, apare
mult prea distinsul serv, Gregorian Grotaru,
rânjeşte la „gonflabil”, în semn de ascultare
şi-n pas de şuşoteli îi trage-n fălci ţiparu`…

… … … … …

de la „cartel” în jos, onorul brusc decade,
toţi submarinienii, în draci supravegheaţi
şi-nlănţuiţi în liste, ca-n triste acolade,
recurg la reverenţe deplin înstrăinaţi…

de-odată se aude un fâsâit decis,
„gonflabilul” se stinge, precum nu ar fi fost,
„cartelu”-o ia la goană, ca-n urma unui vis
în care, doar acolo, îşi mai găsea un rost…

Barbarosa 08-10-2010 - 17:13

Esti nerusinat si nesimtit. Pentru cine il cunoaste cat de cat pe Garinus, este limpede ca ceea ce a scris Costinel Petrache (CP) este perfect adevarat, ba, chiar, as spune ca este prea putin.
Prin urmare tu nu il contrazici pe CP, nici macar nu te straduiesti, doar il ataci ca a fost politruc, bla bla, bla bla…Sa-ti fie inca odata rusine idiotule…

V. Stanescu 08-10-2010 - 18:58

Nu ma surprind atacurile la adresa colonelului C.Petrache. Sunt „firesti” din partea unui sistem caruia a indraznit sa ii arate puctual mizeriile. Ar fi trebuit sa ma surprinda lipsa de asumare a atacurilor, dar asta spune multe. Din pacate, la varf, Armata Romana a ajuns o adunatura de gasti aflata sub controlul si conducerea impostorului Garinus. Un sistem controlat prin teroare, minciuna,hotie, impostura. Cand se vor afla toate cate se intampla sub conducerea lui Garinus, acest ticalos al ticalosilor, veti ramane stupefiati. Asta este motivul pentru care si-au iesit din minti la in ceea ce il priveste pe Costinel Petrache. Nu vedeti, doi-trei dintre „apostolii” lui Garinus, mereu aceiasi, sar cu randul in beregata lui C.P., ascunsi de lasitatea anonimatului, proverbiala deplin stapanului lor. Pana una alta, domnule Petrache nu va lasati! Nu prea stiu sa fi avut cineva curajul sa scoata de sub presul aflat la intrarea institutiei militare atata mizerie morala, toata impusa si controlata diabolic de amiralul aflat la conducerea SMG.

Radu B. 09-10-2010 - 06:26

Mai „fanu lu kingu”, este cat se poate de limpede, Marin impostorul si cei care l-au slugarit si care inca il mai slugaresc si-au iesit din minti, au dat in turbare, nu alta. I-auzi, mai, un colonel in rezerva sa aiba curajul sa denunte public impostura si mizeriile acestui personaj malefic si, nu avea incotro, si pe-ale celor prea apropiati lui. Mai mult decat atat sa si le si asume cu demnitate si onoare, fara sa se ascunda in spatele unor litere gasite la intamplare. Tu, „fanu lu kingu” de ce nu ai curajul sa iesi barbateste sa il infrunti pe C. Petrache? Esti o lichea, precum cel pe care il slugaresti, nimic mai mult. Chiar si asa, spre a prinde ceva credibilitate, incepeti cu ceea ce, se vede, va este teama sa atingeti – acuzele publice, destul de grave, grave si deloc putine, pe care C.P. le aduce gastii conduse samavolnic de catre un impostor mai mult decat dovedit. Apoi, il puteti pulveriza si pe C.P., desi o faceti mai mult pentru amorul propriu fiindca, stiti bine, lumea va cunoaste ca pe iapa alba. Si asuma-ti, bre, identitatea, nu fii las, chiar daca plesnesti de spaima ca daca se duc naiba portocalii iti cam tremura cracuta, „fanule”. Fii, asa cam cat negru sub o unghie curata, cu oleaca onoare si da-ti numele ca altfel ti-l dam noi si, zau, nu ne oprim aici, mai cu seama ca esti o gaunosenie exemplara. Hai, „fanule”, putina onoare, nu multa, putina!

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult