Acasa Stiinta-ITIT Al doilea val masiv de concedieri la Meta, 10.000 de posturi vizate

Al doilea val masiv de concedieri la Meta, 10.000 de posturi vizate

scris de Misu Andrei
69 Afisari

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a anunţat marţi că va desfiinţa încă 10.000 de locuri de muncă, la doar patru luni după ce a disponibilizat 11.000 de angajaţi.

Fondatorul Facebook s-a plâns lui Obama de spionajul online

 

Ne aşteptăm să ne reducem efectivele cu aproximativ 10.000 de persoane şi să închidem aproximativ 5.000 de posturi suplimentare pe care nu le-am ocupat încă”, a declarat directorul general Mark Zuckerberg într-un mesaj trimis angajaţilor reţelei sociale.

Aceste noi concedieri fac parte dintr-o restructurare mai amplă a Meta, conform căreia structura organizaţională a companiei va fi diminuată, o serie de proiecte de importanţă redusă vor fi anulate iar ritmul angajărilor va fi încetinit.Mark Zuckerberg a anunţat anterior că 2023 va fi “Anul Eficienţei” prin promisiunea de a reduce costurile cu cinci miliarde de dolari, până la un interval cuprins între 89 şi 95 de miliarde de dolari.

Înrăutăţirea condiţiilor economice a declanşat un val de restructurări în rândul companiilor americane, de la marile bănci de pe Wall Street, precum Goldman Sachs şi Morgan Stanley, şi până la marile firme din sectorul tehnologiei precum Amazon.com şi Microsoft.

În total, industria tehnologiei a disponibilizat peste 280.000 de angajaţi de la începutul lui 2022 şi până în prezent. În luna noiembrie a anului trecut, Meta a anunţat că intenţionează să renunţe la 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania care a investit miliarde de dolari pentru a construi metaversul său futurist se confruntă cu o diminuare a cheltuielilor cu publicitatea după pandemie din partea companiilor care trebuie să facă faţă unei inflaţii ridicate şi majorării dobânzilor.

În urmă cu o lună, fondatorul Facebook anunța că bifa albastră de pe Facebook va fi doar contra cost, după modelul impus de Elon Musk, pe Twitter.

Verificarea contului de Facebook și obținerea unei bife albastre nu vor mai fi gratuite, odată cu implementarea sistemului Meta Verified.„Bună dimineața și anunț despre un nou produs: săptămâna aceasta începem să implementăm Meta Verified – un serviciu pe bază de abonament care vă va permite să aveți contul verificat cu ID guvernamental, să obțineți o bifă albastră, să primiți protecție în plus față de alte conturi care vă fură identitatea și să primiți acces direct la customer support.”, a scris el, la începutul postării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult