Acasa Stiinta-ITIT AMD a prezentat noile plăci grafice AMD Radeon PRO

AMD a prezentat noile plăci grafice AMD Radeon PRO

scris de Misu Andrei
81 Afisari

AMD a anunțat ieri, 17 aprilie, plăcile grafice din seria AMD Radeon PRO W7000. AMD Radeon PRO W7900 și AMD Radeon PRO W7800 sunt construite pe arhitectura, de înaltă performanță și eficiență energetică, AMD RDNA 3.

Seria de plăci grafice AMD Radeon PRO W7000 este primul GPU de workstation bazat pe arhitectura cu design avansat de chip-uri de la AMD, oferind performanță reală de multitasking și eficiență energetică crescută. Noul GPU este de asemenea primul GPU de workstation profesional care oferă noul AMD Radiance Display Engine, prezentând DisplayPort 2.1 ce livrează o experiență vizuală superioară, rezoluții mai mari și mai multe culori disponibile decât oricând.

Caracteristicile principale ale noilor procesoare grafice sunt:

  • Arhitectura AMD RDNA 3 și Chiplet Design – Noile unități de calcul AMD RDNA 3 împart resursele între randare, AI și raytracing pentru a oferi cu aproximativ 50% mai multă performanță de raytracing pe unitate de calcul decât generația anterioară.
  • Accelerare AI dedicată și Raytracing (generația a doua) – Noul algoritm AI generează o performanță de peste 2X mai mare decât arhitectura anterioară AMD RDNA 2, în timp ce tehnologia de raytracing de a doua generație oferă o performanță semnificativ mai mare decât generația anterioară.
  • AMD Radiance Display Engine cu suport DisplayPort™ 2.1 – Compatibilitate cu cele mai mari rezoluții și peste 68 de miliarde de culori, oferind oferă suport pentru grafică cu rată de refresh mai mare în comparație cu arhitectura AMD RDNA 2
  • Certificată pentru cele mai importante aplicații dedicate profesioniștilor – AMD continuă să colaboreze cu cei mai importanți furnizori de aplicații software profesionale pentru a se asigura că plăcile grafice AMD Radeon PRO sunt construite pentru medii solicitante 24/7. Totodată, plăcile AMD Radeon PRO sunt testate pentru a îndeplini standarde ridicate, oferind echilibru între performanță și stabilitate.

Placa grafică AMD Radeon PRO W7900, proiectată pentru sarcini extreme, are performanță până la 61 TFLOPS (FP32), oferind o performanță geometrică cu 1.5X mai mare în benchmark-ul SPECviewperf 2020. Aceasta include și 48GB de memorie GDDR6, ceea ce reprezintă o capacitate de memorie cu 1.5X mai mare decât cea disponibilă pe placa grafică din generația anterioară.

Creată pentru sarcini grele, placa grafică AMD Radeon PRO W7800 oferă performanță până la 45 TFLOPS (FP32) și 32GB de memorie GDDR6.Se așteaptă ca plăcile grafice AMD Radeon PRO din seria W7000 să fie disponibile la cei mai importanți retaileri începând cu al doilea trimestru al anului 2023. AMD Radeon PRO W7900 are un preț estimativ de 3.999 dolari, în timp ce AMD Radeon PRO W7800 are un preț estimativ de 2.499 dolari. Disponibilitatea produsului în sistemele OEM și SI este așteptată în al doilea trimestru 2023.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS