Acasa Stiinta-ITIT AMD renunta la numele ATI. Ramane doar Radeon

AMD renunta la numele ATI. Ramane doar Radeon

scris de Ziua Veche
1 afisari

Fani ATI? Ei bine, orice inceput, are si un final… de data aceasta pentru gamerii PC. NVIDIA a hotarat ca marca ATI si-a atins scopul si ar trebui retrasa in culmea gloriei. Daca au fost cateva zvonuri “dubioase”, acum totul e confirmat: AMD elimina partea „ATI” din numele de marca, iar noi, cumparatorii, vom avea astfel mai putine cuvinte de retinut.

 

Numele produselor vor fi pastrate – Radeon si FirePro (in loc de ATI Radeon si ATI FirePro), dar ATI Eyefinity va exista doar ca AMD Eyefinity. Primele produse care se vor bucura de noul nume vor fi livrate in acest an. Produsele existente, inclusiv cele din seria Radeon HD 5000, nu vor fi redenumite.

Unul dintre motivele pentru care s-a optat pentru aceasta miscare sunt planurile AMD de a aduce o serie de produse noi care vor incorpora atat tehnologia microprocesoarelor AMD, cat si pe cea grafica Radeon, totul pe acelasi cip. Iar primele rezultate ale fuziunii CPU-GPU vor aparea in curand pe piata. „Ontario”, care va avea CPU-ul mai slab „Bobcat” si grafica Radeon, va fi livrat inainte de finalul anului in curs.  Mult mai puternicul APU „Llano”, care va contine CPU Phenom II si un GPU mai capabil, este programat pentru primul semestru al lui 2011. 

Combinarea tehnologiilor CPU si GPU intr-un singur cip va produce probabil ceva confuzie in randul consumatorilor, insa aici va intra in schema marketingul companiei, care in mod cert va fi axat asupra integrarii CPU-GPU si, eventual, asupra beneficiilor acesteia.

Detalii pe Playtech.ro

0 comentariu

Teo-kToNik 06-10-2010 - 20:59

Repet, dreptul la viatza al acestei curve ordinare nu exista. nesatula de PULpA basesciana, mancatoare de kkat cu ghiotura trebuie exterminata ca o gandaca puturoasa. basescienii trebuie sa moara.

Andreea 06-10-2010 - 21:15

Doamna Udrea nu ar-fi folosit acest limbaj supturban. Doamna Udrea este cel m-ai bun om din lume. Dl. Stephen Hawking a spus despre doamna Udrea ca este cea mai buna universa paralela. Ii urez in spanioleana MUI E bien.

Maricica ot Pascani 07-10-2010 - 09:07

Dupa cum bine se spune, prostul ne e prost destul, daca nu e si fudul !…
La cate imbecilitati a facut si a rostit MM la viata ei, nu trebuie sa ne mai mire ca se face din nou de cacao, proband – desi nu mai era necesar – ca este total paralela cu principii elementare de Drept, care se invata din primul an de facultate. Nu este de ras, ci este de plans ! Din pacate, nu poti sa o ignori, asa cum i s-ar cuveni, caci sunt o multime de hahalere care iau de bune astfel de tampenii spuse cu aere si cu fasoane de mare justitiara. Ar trebui, de aceea, ca jurnalistii de buna intentie si de buna credinta (daca mai exista asa ceva in Romania de astazi), sa ia sub beneficiu de inventar zicerile acestui jalnic rebut al Justitiei si sa publice, in parale, una sau doua opinii ale unor persoane avizate si competente, pentru a nu se mai induce in mintile oamenilor astfel de enormitati.

Liviu Carp 17-10-2010 - 12:09

D-na Macovei ar fi bine sa citeasca si hot.CEDO Muresan vs Rom, 21 iun 2010.dar se pare ca dumneaiei a invatat dreptul de la Vashinschi, Stalin, etc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS