Acasa Stiinta-ITIT Aniversare Google. Curiozităţile Google la aniversare a 17 ani

Aniversare Google. Curiozităţile Google la aniversare a 17 ani

scris de D.P.
44 afisari

Știați că… Primul Doodle a fost folosit de către Google în anul 1998? GOOGLE şi-a modificat logoul pentru a marca cea de-a 17-a aniversare a sa.

Aniversarea Google. Google aniversează 17 ani

Aniversarea Google. Google aniversează 17 ani

Doodle este logo-ul grafic ce apare ocazional pe prima pagină a motorului de căutare Google.
Acestea au evoluat de-a lungul timpului de la simple reprezentări grafice la ilustrații din ce în ce mai complexe.
Ideea unui logo a aparținut fondatorilor companiei, care și-au anunțat utilizatorii, prin intermediul ilustrației că vor participa la festivalul Burning Man din deșertul Nevada. Astfel, ei au adăugat în spatele logo-ului principal al motorului de căutare și emblema festivalului.
Reacția utilizatorilor a fost pozitivă la inițiativa celor doi și astfel au fost folosite Doodle-uri cu diferite semnificații atât la nivel local cât și la nivel mondial.
De-a lungul timpului, au fost folosite peste 10000 de Doodle-uri, sărbătorind personaje cu diferite semnficații dintre care amintim logo-urile dedicate unor personalităti precum Albert Einstein, Jules Verne, Marie Curie, Beatles sau personaje cinematografice ca Pinocchio, Batman sau Superman.
Uneori sunt prezentate mai multe Doodle-uri diferite care apar în paralel, astfel încât utilizatorii dintr-o țară sau regiune pot vedea un Doodle iar cei din altă parte a lumii văd un altul, cu totul diferit.
Pentru țara noastră au fost create logo-uri care au sărbătorit personalități și evenimente marcante pentru istoria și cultura noastră națională.
Initial trebuia sa se numeasca Googol, un termen din matematica, care reprezinta un numar mare, egal cu 10100, adica 1 urmat de 100 de zerouri. Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul de 9 ani al matematicianului american Edward Kasner.
Motorul de cautare Google urma sa primeasca acest nume datorita rolului pe care-l are: de a organiza cantitatea imensa de informatie disponibila pe web.
Google a inceput ca un proiect de cercetare al lui Larry Page si al lui Sergey Brin, cand acestia aveau 24 si respectiv 23 de ani. Site-ul Google isi propune sa organizeze informatiile din toata lumea si sa le faca accesibile si folositoare. Primul birou al companiei a fost intr-un garaj, in Menlo Park, California. Primul angajat a fost Craig Silverstein, acum Director Tehnologie.
Prima pagina Google este atat de goala pentru ca fondatorul nu stia HTML si voia doar o interfata rapida. Datorita faptului ca prima pagina este atat de libera, cei care nu sunt obisnuiti cu ea stau si astazi in fata ecranului si asteapta sa mai apara ceva.
Google primeste peste 40 de milioane de cereri in fiecare zi, din toata lumea, inclusiv Antarctica si Vatican. Pagina de inceput apare in 116 limbi diferite, inclusiv in latina, urdu si yoruba. De fapt, Google are cea mai mare retea de traducatori din lume.
Google ia in considerare peste 200 de factori inainte de a-ti oferi, intr-i fractiune de secunda, cele mai bune raspunsuri la cautarile pe care le faci.
Din cauza ca oamenii scriu adesea gresit, Google a achizitionat si domeniile: Gooogle.com, Gogle.com, Googlr.com si multe altele. Google mai detine de asemenea si domeniul 466453.com.
In anul 1998, cand a fost lansat Google, se faceau in jur de 500 000 de cautari pe zi. Astazi, se fac in jur de 2 milioane de cautari pe Google in fiecare secunda.
Din 2007 cand s-a lansat Google Street View, echipa acestui serviciu a fotografiat mai mult de 11 milioane de kilometri de strada.
Peste 6 miliarde de ore de filme sunt vizionate in fiecare luna pe YouTube, asta insemnand aproximativ o ora de vizionare pentru fiecare locuitor al Terrei.
De unde vine tot acest continut? Utilizatorii urca in jur de 300 de ore de filmulete pe YouTube in fiecare minut.
Peste un miliard de telefoane Android au calatorit anul trecut spre noii lor proprietari. Asta inseamna ca sistemul de operare Google detine acum 81% din piata.
Google are mai mult de 60 000 de angajati in cele 70 de birouri din 40 de tari din lume. Si toti primesc mancare gratuita!
Te intrebi de unde are Google atatia bani pentru a investi in proiectele lui inovatoare? Ei bine, cei mai multi bani Google vin din publicitate. In 2014, in jur de 89% din veniturile totale ale Google (66 miliarde de dolari) au provenit din publicitate.
Indexul de cautare Google este mai mare de 100 de milioane GB. Pentru a stoca aceste date ar fi nevoie de 100 000 de hard-disk-uri de cate 1 TB fiecare.
In 2013, cand ste-ul Google a cazut pentru 5 minute, intreg traficul pe internet din lume a scazut cu 40%.
Google s-ar putea sa fie singura companie din lume al carei unic scop este de a reduce timpul petrecut de utilizatorii sai pe site-ul propriu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult