Acasa Stiinta-ITIT Anunţul făcut de Marius Bostan despre internetul din mediul rural

Anunţul făcut de Marius Bostan despre internetul din mediul rural

scris de D.P.
14 afisari

Internetul de mare viteză de care se bucură românii a stârnit invidia americanilor, după cum a recunoscut şi Bernie Sanders, candidat democrat la investitura pentru preşedinţia SUA. Este însă doar meritul operatorilor de telecomunicaţii care au investit sume uriaşe în dezvoltarea infrastructurii, spune ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan. Iar acum provocarea pentru companiile de comunicaţii este facilitarea accesului la internet al locuitorilor din mediul rural.
marius bostanOperatorii telecom au investit, doar în ultimul an, 1 miliard de euro în dezvoltarea infrastructurii care asigură internet de mare viteză, spun autorităţile.

„Aş vrea să mulţumesc operatorilor pentru viteza de internet pe care o avem, în cea mai mare măsură se datorează investiţiilor făcute în infrastructură şi capabilitate tehnologică. Vreau să mă refer la autostrăzile comunicaţionale, le avem datorită acestor investiţii, datorită competiţiei”, a spus Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor.

„Ritmul de obținere a convergenței reală nu este linear matematică. România poate surprinde. Suntem într-o situație economică foarte bună. Inteligența și tehnologia vor face diferența rapid dacă ne vom baza pe valori și principii solide. Investițiile în autostrăzile comunicaționale și tehnologia înaltă făcute de operatorii telecom vor fi în creștere și în următorii ani. Noile companii și cele aflate în stadiul de maturizare vor continua să inoveze, să aducă un aport substanțial la dezvoltare”, a declarat Marius Bostan.

România este în topul global al ţărilor cu cea mai mare viteză de descărcare. Suntem pe locul 12, conform unui raport al companiei americane Akamai.

„România este în topul mondial în ce priveşte viteza de acces la internet, atât pentru companii cât şi pentru utilizatorii individuali, un loc de invidiat pe bună dreptate de alte ţări, suntem într-un loc unde am putea fi şi mai sus. Credem că ce ar trebui să facem mai departe e să menţinem acest efort din partea guvernamentală de a rezolva problemele de dezvoltare care încă sunt în mediul rural”, a spus Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS & RDS.

Un raport al Comisiei Europene arată că o treime din populaţie nu a folosit niciodată internetul, potrivit unui raport al Comisiei Europene, în condiţiile în care aproape jumătate din populaţie trăieşte în mediul rural.

„Problema clientului este de a nu-şi permite un laptop, telefoanele da, le oferă gratuit operatorii mobili, un smartphone, o tabletă, dar laptopurile au rămas la un minim de 250 de euro”, a spus Bogdan Bucurei, directorul de marketing al UPC România.

De altfel, în România sunt 2.300 de localităţi în care accesul la internet e doar un proiect. Dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii este cu atât mai importantă cu cât sectorul duce la avansul economiei.

IT&C-ul deja contribuie mult mai mult pozitiv decât agricultura, sectorul a avut o creștere, 2015 față de 2014, de 11,8 la sută”, a spus Sorin Mândruţescu, directorul Oracle. Ponderea industriei IT&C în Produsul Intern Brut este de aproape 6%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult